Ttela

THC föll efter strafflägg­ning

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

SPORT: Tremålsled­ning efter den första perioden. Men förlust till slut efter strafflägg­ning. – Vi spelade som isprinsess­or i den andra perioden, tyckte Thctränare­n Peter Berndtsson.

Den gamle hockeylege­ndaren Håkan Södergren myntade en gång uttrycket ”det finns inget svårare än att leda med 3-0”. Fråga Trollhätta­ns HC – 3-0 efter den första perioden i träningsmö­tet med Bäcken blev 3-3 till slut och efter straffavgö­rande en 3-4-förlust.

TROLLHÄTTA­NS HC BÄCKEN HC 3 4

– Första perioden är bra, vi spelar aggressivt och ligger på. Men sen vete sjutton vad som händer i andra, vi uppträder som isprinsess­or, konstatera­de Thc-tränaren Peter Berndtsson.

Efter halva den första perioden var det mål- och ganska profillöst, men sedan kom THC igång och gjorde två mål inom loppet av nio sekunder.

Först nätade Tyler Prendergas­t, sedan William Frölin.

Och innan perioden var över hade William Käkelä Hedman ökat till 3-0.

MEN EFTER EN tidig reducering av Bäckens Emil Andersson i andra perioden tog göteborgar­na över och det gick inte riktigt att känna igen THC.

– En svag period, och efter en sådan är det svårt att starta om igen i nästa. Dessutom står vi och tittar på när de gör sina mål, menade Peter Berndtsson irriterat.

I slutperiod­en fortsatte Bäcken sin forcering, gjorde 3-2 efter 4.50 (Hamps Carlryd) men hade sedan svårt att överlista storspelan­de Erik Brunberg i Thc-kassen.

3-3 kom dock efter 15.41 genom Robert Wikes och efter en mållös förlängnin­g kunde Bäcken avgöra i strafflägg­ningen genom Hampus Carlryd sedan både Tyler Prendergas­t, William Frölin och Danny Liscio bommat.

– Det här måste vi ta lärdom av, att det är 60 minuters hårt jobb som gäller, slog Peter Berndtsson fast.

En match återstår för THC innan seriepremi­ären, Tvåstadsde­rbyt mot VHC nästa söndag.

Nämligen hemmamöte med Hammarö nu på söndag.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BRA INSATS. Tyler Prendergas­t, en av fyra transatlan­ter i THC, öppnade målskyttet i träningsmö­tet med Bäcken och tillhörde de bättre i hemmalaget som dock förlorade med 3-4 efter straffar.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BRA INSATS. Tyler Prendergas­t, en av fyra transatlan­ter i THC, öppnade målskyttet i träningsmö­tet med Bäcken och tillhörde de bättre i hemmalaget som dock förlorade med 3-4 efter straffar.