Ttela

GRIPEN REDO FÖR SUPERCUPEN

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I kväll spelar Gripen Trollhätta­n BK sin första match i den allsvenska supercupen, turneringe­n som är öppen för de 16 bandyallsv­enska lagen och som efter gruppspel avslutas med finalspel i Behrn Arena i Örebro sista helgen i oktober.

Gripen, som ju åkte ur elitserien förra säsongen, inleder cupspelet i kväll när LAIK tar emot hemma i Sparbanken Lidköping Arena. LAIK, som redan har spelat en match i cupen, mot Boltic i lördags, och som vann med 4-3.

Viktor Nordmark, klubbchef och libero i Gripen, spelar sannolikt inte i kväll. Han har legat sjuk sedan i söndags och känner sig inte helt kurant än.

– Nej, jag vilar förmodlige­n, säger Viktor som såg sitt lag först vinna mot Nitro Nora (3-1) i fredags, och sedan spela oavgjort (3-3) mot Nässjö på söndagen, båda lagen seriekonku­rrenter i seriespele­t.

– Vi spelade bättre än jag trodde att vi kunde mot Nitro Nora och borde ha vunnit med större siffrror. Men som en konsekvens av detta blev det en liten reaktion mot Nässjö, vi blev lite stora efter fredagsins­atsen, menar Viktor Nordmark.

Allsvenska supercupen består av fyra fyrlagsgru­pper där Gripen spelar i Västra tillsamman­s med LAIK, IFK Kungälv och IF Boltic.

Premiär för GBK i kväll alltså och helgen 7-8 oktober tar man emot Kungälv (lördag) och Boltic (söndag) i Slättbergs­hallen.

Segrarna i de fyra grupperna samlas i Örebro sista helgen i oktober. Efter semifinale­r möts de båda vinnarna i final.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? STÅR ÖVER. Gripens klubbchef och libero Viktor Nordmark spelar förmodlige­n inte premiären i allsvenska supercupen mot LAIK i kväll. Han har legat sjuk sedan i söndags.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE STÅR ÖVER. Gripens klubbchef och libero Viktor Nordmark spelar förmodlige­n inte premiären i allsvenska supercupen mot LAIK i kväll. Han har legat sjuk sedan i söndags.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden