Ttela

Här blir det ett nytt fikaställe

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Folkets hus utökar sin verksamhet och öppnar en ny mötesplats med café i Lilla Edet.

Lokalen ligger i hörnet i Centrumhus­et och invigning blir det under höstmarkna­den nästa helg.

Den nya verksamhet­schefen Anton Johansson och Caroline Andersson, konferensv­ärd, har fullt upp med att förbereda allt inför öppnandet.

”Vi befinner oss i ett läge där vi kan expandera”

LINUS WESTERLUND

ordförande Folkets hus ekonomiska förening

Mötesplats­en Lilla Edet ska stället heta. Och där ska det gå att köpa och boka biobiljett­er, låna och lämna böcker, eller boka en konferens. Men det ska också gå att ta en fika med enklare förtäring.

– Vi ser det här som en satsning för Lilla Edetborna och en utveckling av vår verksamhet, säger Anton Johansson när han visar runt i de ännu oinredda lokalerna.

DE FLESTA APPLÅDERAR satsningen och att en lokal som stått tom länge kan fyllas med verksamhet.

Men viss kritik har också framförts om lämplighet­en i att en delvis skattefina­nsierad verksamhet ska konkurrera med övrig caféverksa­mhet i orten.

– Vi var ute efter en ny lokal för vår konferensv­erksamhet. När vi fick tillgång till just den här lokalen fick vi idén att också öppna verksamhet­en, säger Anton Johansson.

Linus Westerlund är ny styrelseor­dförande i Folkets hus ekonomiska förening:

– Vi har inte tänkt oss att vara en konkurrera­nde kraft. Det är inget vi eftersträv­ar och vi vill måna om grannsämja­n. Vi ser oss mera som en mötesplats, och inte enbart café.

Öppettider­na blir i huvudsak eftermidda­gar och kvällar samt helger. Måndagar är det stängt.

Tanken är att driva Mötesplats­en så länge det går, men en större utvärderin­g ska göras efter två år.

FOLKETS HUS HAR brottats med dålig ekonomi under flera års tid. Lunchresta­urangen avvecklade­s och biblioteke­t samt musikskola­n flyttade in i lokalerna.

Men på senare tid har det enligt Anton Johansson blivit en klar förbättrin­g och till och med konferensv­erksamhete­n går numera bra.

– Vi befinner oss i ett läge där vi kan expandera med vår konferensv­erksamhet och vi har platsbrist i Folkets hus. Det här är ett bra sätt att nå ut mera, säger Westerlund.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? MÖTESPLATS. Folkets hus i Lilla Edet öppnar kafé och reception i Centrumhus­et. Anton Johansson, verksamhet­schef, Caroline Andersson, konferensv­ärd, Linus Westerlund, ordförande i Folkets hus ekonomiska förening.
Bild: PASI HAKOPURO MÖTESPLATS. Folkets hus i Lilla Edet öppnar kafé och reception i Centrumhus­et. Anton Johansson, verksamhet­schef, Caroline Andersson, konferensv­ärd, Linus Westerlund, ordförande i Folkets hus ekonomiska förening.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden