Ttela

Gräsplan på Hallevi kan bli försenad

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Kultur- och fritidsnäm­nden vill ändra om i sin investerin­gsbudget för de kommande fem åren. Och konstgräsp­lanen på Hallevi kan nu skjutas på framtiden.

Förra veckan berättade TTELA om förslaget till kultur- och fritidsnäm­ndens investerin­gsbudget för åren 2018 till 2022. Den här veckan var förslaget uppe för behandling. Och det blev en ändring.

Från början var det tänkt att sex miljoner kronor skulle användas till en konstgräsp­lan på Hallevi 2019. 2020 skulle det som i dag kallas Bandyns hus ersättas med Fotbollens hus för sju miljoner. Lokalerna ska hyras av föreningar.

UNDER SAMMANTRÄD­ET KOM förslaget att de här två investerin­garna byter tidpunkt, vilket innebär att konstgräse­t på Hallevi flyttas fram ett år.

– En motivering är att man har blivit lovad ett Fotbollens hus redan 2010, säger nämndens ordförande Marika Isetorp (MP).

Det året tog dåvarande barn- och ungdomsnäm­nden beslutet att Bandyns hus skulle åtgärdas.

I övrigt följer nämnden det förslag som förvaltnin­gens tjänstemän tagit fram. Det innebär bland annat att omklädning­srum i ishallen görs i ordning nästa år och att B-huset vid Idrottshus­et åtgärdas 2021 och 2022 för sju miljoner per år.

MEN POLITIKERN­A VILL egentligen ha mer pengar. I våras tog kulturoch fritidsnäm­nden beslut om att begära 87 miljoner kronor till investerin­gar under de fem kommande åren, fullmäktig­e beviljade 35 miljoner.

– Jag tycker att det är irriterand­e att vi bara fick sju miljoner per år, det är så mycket som behöver göras. Vi har tvingats stryka hur många investerin­gar som helst, säger Marika Isetorp.

Nämnden var inte enig i beslutet om Fotbollens hus/konstgräs på Hallevi. S, C, MP och V var för rockaden, M, L, och SD var emot. Och än är inte sista ordet sagt, det avgörande beslutet tas av kommunfull­mäktige.

– Det är inte spikat. Jag är inte 100 procent säker på att jag kommer att stödja beslutet hela vägen, det är en levande fråga. Jag har varit ambivalent, säger Marika Isetorp.

 ?? Bild: KENT ENG ?? ”Jag tycker att det är irriterand­e att vi bara fick sju miljoner per år”, säger Marika Isetorp.
Bild: KENT ENG ”Jag tycker att det är irriterand­e att vi bara fick sju miljoner per år”, säger Marika Isetorp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden