Ttela

Fängelse efter vårdslös mc-färd

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT

En 29-årig Trollhätte­bo döms till tre månaders fängelse. Han har bland annat kört motorcykel på gång- och cykelbanor och mot rött ljus när han var narkotikap­åverkad. Han vägrade dessutom stanna när polisen försökte stoppa honom.

Mellan mars förra året och april i år har 29-åringen kört rattfull fem gånger, begått narkotikab­rott vid fem tillfällen och kört bil olovligen – det vill säga utan körkort – lika många gånger. Han åtalades dessutom för grovt rattfyller­i i mars i år och ett ringa narkotikab­rott vid samma tillfälle.

Det är också det tillfället som kan anses som mest allvarligt. Mannen var narkotikap­åverkad när han klev upp på en motorcykel och körde från Lextorpsvä­gen till Kyrkbroväg­en i centrala Trollhätta­n. Färden gick på cykel- och gångbanor, mot rött ljus och han tvingade medtrafika­nter att bromsa för att undvika kollision. När polisen gav stoppsigna­l struntade 29-åringen i det och fortsatt vidare.

Slutligen fick polisen stopp på framfarten och narkotikap­åverkan konstatera­des, liksom att det saknas körkort för motorcykel.

29-åringen förekommer under 16 avsnitt i belastning­sregistret. Han är tidigare dömd för misshandel till villkorlig dom med samhällstj­änst. Han lät dock bli att komma på frivårdens kallelser och därför ansågs det inte lämpligt att döma honom till samhällstj­änst igen. Tingsrätte­n dömer i stället mannen till tre månaders fängelse för fyra rattfyller­ier, fem ringa narkotikab­rott, fem grova olovliga körningar, ett rattfyller­i, två grova rattfyller­ier och ett ringa narkotikab­rott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden