Ttela

Dahlin räddade Malmö

- TT

Östersund kvitterade till 2–2 i 90:e minuten och kunde ha tagit alla tre poäng efter en straff i 95:e. Men Johan Dahlin räddade och ger fortsatt guldgrepp för Malmö FF.

Visst hade det kunnat bli låst och taktiskt försiktigt när den allsvenska serieledar­en Malmö FF och formstarka Östersund möttes.

Men det blev helt tvärtom och sådan underhålln­ing att ingen på arenan kan ha misströsta­t eller suttit och väntat på de stundande Europamatc­herna i Jämtland. När hemmapubli­ken till slut också fick applådera en poäng verkade alla glada.

Malmös Erdal Rakip fortsätter göra målen som mycket väl kan bli avgörande för guldstride­n. Det inte någon i Europa lyckats med sedan 20 augusti tog Mff-mittfältar­en 25 minuter när han spräckte Aly Keitas svit med fem raka nollor.

MITTFÄLTSM­OTORN OSCAR LEWICKI hade kunnat få ikläda sig den riktiga hjälteroll­en. Han bröt både anfallet och matchbilde­n när han vann bollen högt upp och sedan skickade in den till 2–1.

Den offensiva press som Malmö vågade sätta högt på hemmalaget gav åter utdelning och sårade Östersund passningsf­rekventa uppspel.

Efter Ken Semas 2–2 fick Östersund i 94:e minuten straff där dock Johan Dahlin klistrade Jamie Hopcutts försök och räddade en poäng som kan bli viktig i guldstride­n.