Ttela

Nic(k)olina avgjorde och Skoftebyn vann

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Vinst för både Vänersborg­s FK:S F14-tjejer och Skoftebyns IF:S P14grabbar. Tvåstadsfo­tbollen tog storslam vid finalspele­t i Västergötl­ands DM.

VFK:S flickor försvarade sin titel från 2016, och det var således andra raka Dm-titeln för det duktiga laget.

På Nordvalla (i Vedum) stod Bollebygd för motståndet, och där matchens tre mål alla föll i den andra halvleken.

Först 1-0 till VFK genom Moa Sahlin, kvittering av Bollebygd och sedan segermålet 2-1 innickat på hörna av Nicolina Simonsson.

– Merparten har varit med och vunnit båda gångerna, säger Lars Loodh, en av fyra tränare sedan tjejerna var sju år.

För att förklara lagets framgångar gör Loodh liknelsen vid en pall med fyra ben: 1) Spelarna har talang. 2) Föräldrar som bidrar, stöttar sina barn och hjälper till med allt möjligt.

3) Träningsvi­lja som sträcker sig långt utanför lagets organisera­de träningar, närvaron ligger på mellan 80-90 procent.

4) Ledarskape­t där förutom Loodh även David Thorström, Patrik Simonsson och Benny Isaksson varit med sedan starten.

Finalmatch­ens lirare i VFK blev Elvira Hasanovic Carlborg.

– Det är en tjej som alltid lyfter sig mot tuffare motstånd, säger Loodh.

I GRABBARNAS FINAL ställdes Skoftebyn mot IF Elfsborg, en match där Skôfta ryckte åt sig initiative­t och redan efter 19 minuter hade gått fram till 2-0.

Målskyttar var Hussein Ahmadi, efter fint förarbete av Gustav Forsberg, och Albin Ymerfors.

Elfsborgs replik kom dock snabbt, och redan i första halvlek var det utjämnat.

– Men i halvtid sa vi till killarna att detta är vår match, om vi fortsätter att spela vårt spel kommer det att ge utdelning i längden, säger Dejan Petrovic, en av ledarna.

Och han fick rätt, även om det dröjde tills två minuter var kvar av matchen innan David Larsson kunde skjuta matchavgör­ande 3-2.

Matchvinna­ren blev också utsedd till Matchens lirare i Skoftebyn av representa­nter från Västergötl­ands Fotbollför­bund.

– Siffrorna visar inte vårt stora övertag spelmässig­t, vi är jättenöjda med killarnas insats, säger Petrovic.

?? Bild: PRIVAT ?? DM-VINNARE. Vänersborg­s FK:S F14 vann Dm-finalen mot Bollebygd med 2-1.
Bild: PRIVAT DM-VINNARE. Vänersborg­s FK:S F14 vann Dm-finalen mot Bollebygd med 2-1.
 ?? Bild: PRIVAT ?? DM-VINNARE. Skoftebyns IF:S 14 vann Dm-finalen mot Elfsborg med 3-2.
Bild: PRIVAT DM-VINNARE. Skoftebyns IF:S 14 vann Dm-finalen mot Elfsborg med 3-2.