Ttela

Tusentals svenskar till Amsterdam

- ANDREAS JOHNSSON 031-62 40 00 andreas.johnsson@gp.se

BJÖRN ERIKSSON

Femtusen svenska fans väntas till den sista Vm-kvalmatche­n mot Nederlände­rna i Amsterdam. – Vi har nog bokat upp alla kanalbåtar­na i hela Amsterdam. Det blir en blågul ”båtmarsch”, berättar Göran Frisk, styrelsele­damot i Camp Sweden.

Janne Andersson-effekt eller inte; intresset för det svenska herrlandsl­aget i fotboll är större än på länge. Något som märks under jakten på en biljett till VM i Ryssland.

Inför kvalmatche­n hemma mot Luxemburg, den sjunde oktober, har svenskarna gått man ur huse och ett publikreko­rd på nationalar­enan i Solna kan vara att vänta. Cirka 44 000 biljetter, av strax över 50 000, är nämligen sålda.

– Det är fantastisk­t. Vi har aldrig, aldrig varit med om ett liknande biljettryc­k till en match av en liknande kategori, säger förbundets generalsek­reterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

SVENSKARNA­S INTRESSE AV att följa landslaget stannar inte innanför den svenska gränsen och när det är dags för Sveriges sista Vm-kvalmatch på Amsterdam Arena väntar en blågul invasion.

– Det är ju ofta ett enormt tryck, men vi förväntar oss uppemot femtusen gulfärgade supportrar, säger Göran Frisk, styrelsele­damot i Camp Sweden. Styrelsele­damot i Camp Sweden

Om man, den tionde oktober, befinner sig i Amsterdam kommer det inte gå att ta miste på vilka det är som är på besök.

– MAN KOMMER kunna se flera tusen av de här supportrar­na på kanalbåtar i Amsterdam under matchdagen. Vi har nog bokat upp alla kanalbåtar­na i hela staden. Det blir en blågul båtmarsch, skrattar han.

En stor anledning till att det kommer så många till Holland kan vara att matchen är avgörande i Sveriges jakt på en Vm-biljett. Göran Frisk vill inte kalla det en ”Janne-effekt”.

– Det är jättesvårt att säga. Men det är klart att det pratas positivt om Janne Andersson och vad han har gjort. Sen är det ju så att resultaten styr väldigt mycket. Det har ju gått rätt bra nu den senaste tiden och då ökar ju intresset.

 ?? Arkivbild: LINNEA RHEBORG ?? EN GUL VÄGG. Det är så det kommer att se ut under stora delar av avslutning­en på Vm-kvalet i fotboll. Hemmamatch­en mot Luxemburg är på väg att säljas ut och det blir en stor svensk klack som åker till Amsterdam.
Arkivbild: LINNEA RHEBORG EN GUL VÄGG. Det är så det kommer att se ut under stora delar av avslutning­en på Vm-kvalet i fotboll. Hemmamatch­en mot Luxemburg är på väg att säljas ut och det blir en stor svensk klack som åker till Amsterdam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden