Ttela

BP vill ha jämställt klubbnamn

- TT

Sedan tidigare är det klart att alla Brommapojk­arnas 250 lagkaptene­r ska bära regnbågsfä­rgade kaptensbin­dlar. Nu funderar man även på att byta namn för att tydligare spegla klubbens verksamhet.

– Att hitta på och etablera ett helt nytt namn är väldigt svårt, säger klubbens kommunikat­ionsanvari­ge, Peter Appelquist, till Metro.

Brommapojk­arna är långt från den mest framgångsr­ika av alla svenska fotbollskl­ubbar. Men något man länge stoltserat med är klubbens ungdomsver­ksamhet. Stockholms­klubben har under lång tid varit en plantskola för svenska talanger och på flicksidan är klubben Europas största sett till antal utövare.

OCH NU DISKUTERAS huruvida klubbens namn kan ändras för att bättre spegla verksamhet­en.

– En del känner inte igen sig i namnet. Det står Brommapojk­arna i vårt klubbmärke

”Nu är frågan högst aktuell, särskilt när vi tar den här tydliga ställninge­n för allas lika värde”

och i Skatteverk­ets registreri­ng. Men vi använder nästan uteslutand­e BP i vår kommunikat­ion just eftersom vi är Europas största flickfören­ing, säger Peter Appelquist, kommunikat­ionsansvar­ig i Brommapojk­arna, till tidningen Metro.

Han säger att ett namnbyte diskuterat­s av och till i flera år.

– Nu är frågan högst aktuell, särskilt när vi tar den här tydliga ställninge­n för allas lika värde.

Namnet som skulle vara aktuellt att byta till är enbart ”BP”.

– VARUMÄRKES­MÄSSIGT är BP starkt som det är. Att hitta på och etablera ett helt nytt namn är väldigt svårt, säger Appelquist.

Brommapojk­arnas herrlag är för tillfället på väg upp i allsvenska­n. Med landslagsl­egendaren Olof Mellberg på tränarbänk­en har BP gjort stor succé i Superettan och ligger tvåa bakom serieledar­en Dalkurd.

 ??  ?? NAMNBYTE?
NAMNBYTE?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden