Ttela

Varela tar vara på sin stora chans

-

Alicia Vikander, Skarsgårdk­lanen, Max von Sydow – och nu, Matias Varela. GP talar med en av Sveriges senaste kometer på det nutida Hollywoods stjärntäta skådishimm­el.

– Vänta, nu får jag en kram … wooosh!

Matias Varela försvinner från luren i några sekunder. När han kommer tillbaka är han andfådd. Det har varit en fartfylld morgon – men inte på grund av den stundande internatio­nella karriären.

– Det är livet som småbarnsfö­rälder. Han är en morgonman, den här lilla killen, och vill gå till parken redan sju. Så för mig är det bara att ta tag i livet och stiga upp (skratt). Är du hemma i Stockholm?

– Ja, i några dagar till. Sedan ska jag åka till Los Angeles, träffa nya arbetsgiva­re och representa­nter, och kanske tittar lite på vad som väntar nu efter det här stora.

Det här stora. Matias talar naturligtv­is om rollen som Jorge Salcedo i Netflix-serien Narcos, världens största tv-produktion efter Game of thrones och anledninge­n till att han nu plötsligt behöver pendla mellan USA och Sverige för att bolla med internatio­nella medier och agenthus.

Den samvetsplå­gade antihjälte­n Jorge är Snabba cash-skådespela­rens första internatio­nella huvudroll, och ett rejält kliv uppåt från de senaste årens kortvariga insatser i filmer som Point break och Assassin’s Creed.

Att rollen skulle bli så stor hade han dock ingen aning om förrän han befann sig på inspelning­splatsen i Colombia och var långt inne i arbetet.

– Min svenska hjärna sa åt mig att inte hetsa upp mig. Du vet, vara mittfältar­e, bara göra mitt jobb så bra jag kunde. Om hälften av mina scener slängdes på klipprumme­ts golv skulle det ändå vara mitt livs största jobb, säger han.

MEN SÅ LADES scen efter scen efter scen till på hans arbetsdag, och när de så började spela in femte avsnittet, och Matias fick syn på inspelning­sschemat för dagen, greps han av insikt.

– Shit, jag var verkligen med hela tiden! Det kändes helt surrealist­iskt. Var du nervös?

 ??  ?? DEN EVIGA JORGEN. Matias Varela har spelat tre olika Jorge under sin karriär. ”Det är helt otroligt! Men i Sydamerika är det lite som att heta Kalle, Niklas eller
DEN EVIGA JORGEN. Matias Varela har spelat tre olika Jorge under sin karriär. ”Det är helt otroligt! Men i Sydamerika är det lite som att heta Kalle, Niklas eller

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden