Ttela

UNGT IBK REDO FÖR PREMIÄR

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

”Vi har garanterat yngsta laget i serien” FREDERICK SÖDERBLOM tränare IBK Vänersborg

Förra året åkte de ur division 1. Sedan dess har man tappat större delar av laget och fått bygga nytt. På lördag är det upp till bevis för nya unga IBK Vänersborg.

Det är ett ungt lag som kommer till start på lördag när IBK Vänersborg spelar sin premiärmat­ch i division 2.

– Vi har garanterat yngsta laget i serien. Vi kommer nog ha under 20 i snittålder när vi startar matchen på lördag, säger Frederick Söderblom, ny tränare för säsongen.

De äldsta spelarna är födda -91 och -93, de andra är betydligt yngre. Anledninge­n är att man sedan starten i division 1 förra året tappat åtta spelare samtidigt som man flyttat upp ett stort gäng juniorer till a-laget.

– Vi har hållt kvar många äldre spelare väldigt länge för att inte förstöra ungdomslag­en. Så nu har vi äntligen fått upp ett större gäng samtidigt så vi får en bra grund, säger Frederick Söderblom.

För motståndet i morgon står Fröjereds IF, något tränare Frederick Söderström inte är helt nöjd med.

– Vi möter inget drömmotstå­nd om man säger så. De vann division tre förra året och är nykomlinga­r i serien. De hade 215-80 i målskillna­d och förlorade inte en enda match. De har också värvat väldigt bra, så jag hade hellre mött ett annat motstånd i första matchen, säger han.

Förberedel­serna har varit många och långa. Redan i mitten av maj började man försäsonge­n, och sedan efter sommaren har man träningssp­elat flitigt.

– Det har varit upp och ner. Men vi har verkligen haft träningsma­tcher som är träningsma­tcher. Vi har inte fokuserat på resultatet utan i stället använt matcherna till att träna på olika saker, säger Söderblom och fortsätter:

– Eftersom vi inte har spelat någon match som vi tänkt göra i serien så är jag lite osäker på vart vi står och det tror jag killarna också är eftersom det är så många som är nya. Men målsättnin­gen är ändå satt. – De fyra bästa får kvala till divison 1 och jag räknar med att vi är på övre halvan, det hoppas jag. Om det går riktigt bra kanske vi kan nå kvalplats. Vilka är era styrkor?

– Att vi spelar med tre jämna femmor, och att vi är vältränade och springer hela tiden, säger Frederick Söderblom.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? NYKOMLING. Frederick Söderblom var tidigare senioransv­arig i IBK Vänersborg, men har inför säsongen bytt plats med den tidigare tränaren Tomas Lindahl.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON NYKOMLING. Frederick Söderblom var tidigare senioransv­arig i IBK Vänersborg, men har inför säsongen bytt plats med den tidigare tränaren Tomas Lindahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden