Ttela

Duringhof får ny roll på Nevs

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

Hans-martin Duringhof är ny som teknisk chef på Nevs. Tidigare har Stig Nodin haft denna tjänst.

2013 började Hans-martin Duringhof på Nevs och fram till årsskiftet arbetade han som chef för teknisk utveckling av elsystem och bilens rörelse. Den 1 januari i år blev han ansvarig för produktstr­ategi och planering.

Tills vidare behåller han även sina tidigare arbetsuppg­ifter. Förändring­en gäller från i måndags och under torsdagen träffade Hansmartin Duringhof personalen.

– JAG HADE ett stormöte med alla på tekniska och presentera­de mig själv.

”Företaget är på väg att bygga något helt annat än de andra” HANS-MARTIN DURINGHOF Teknisk chef på Nevs

På tekniska i Trollhätta­n arbetar i dag omkring 350 personer. I ett internt brev på Nevs ger Duringhof följande beskrivnin­g.

– Jag brinner för Nevs. Företaget är på väg att bygga något helt annat än de andra aktörerna i branschen, något som inte finns i dag.

Även andra biltillver­kare pratar om elbilar och mobilitets­lösningar. Vad är speciellt med Nevs?

– Att prata om det och att göra något är två olika saker. Att gradvis byta ut fordonsflo­ttan mot ett mer revolution­erande tänk, säger Hans-martin Duringhof.

HAN MENAR ATT man börjar närma sig den punkt då man tankemässi­gt, teknisk och politiskt måste göra något åt biltrafike­n i de stora städerna i Europa, USA och Kina.

– Borgmästar­e börjar tala om förbud och då gäller det att hitta andra lösningar. Det handlar också om helt andra krav på fordonen och då är det inte rimligt att de ser ut som i dag.

Stig Nodin är kvar i företagets ledningsgr­upp. Nu har han titeln Senior Advisor, och ska även stötta Hans-martin i sin nya roll.

 ??  ?? Hans-martin Duringhof har fått en ny roll på Nevs.
Hans-martin Duringhof har fått en ny roll på Nevs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden