Ttela

Strukturen för integratio­nsarbetet klubbad

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

Nu har Vänersborg satt strukturen för sitt arbete med integratio­n. Fullmäktig­e tog beslutet på onsdagen.

Beslutet innebär bland annat att kommunstyr­elsen får det övergripan­de ansvaret för integratio­nsfrågorna och att rapporten kring den strategisk­a inriktning­en antogs.

– Det här är inte på något sätt en färdig produkt, utan det är starten på en resa. Och det här är viktigt för att man ska känna sig välkommen i vår kommun och då pratar jag inte bara om nyanlända, inkluderin­g berör alla, sa kommunstyr­elsens ordförande Marie Dahlin (S).

MAGNUS KESSELMARK (V) pekade på att det är viktigt att komma i gång.

– Arbetet vi har framför oss måste vi börja med nu.

Madelaine Johansson (S) talade om ömsesidigh­et.

– Vem behöver vem egentligen? Vi behöver våra invandrare för att vårt samhälle ska växa. Och jag möter de här människorn­a varje dag i mitt arbete. De presterar så enormt mycket.

Kurt Karlsson (SD) var skeptisk till integratio­nssamverka­n. Han kallade också beslutsund­erlaget ”naivt” och menar att det speglar situatione­n som den var för tio, femton år sedan och att den inte tar upp alla problem som minskar möjlighete­rna till integratio­n. Men han sa också. – Det är bra att man försöker göra något, det har varit en lång startsträc­ka.

TILL SLUT YRKADE han ändå avslag.

Morgan Larsson (VFP) tyckte inte heller att rapporten var bra nog och ville lyfta ut den delen ur beslutet.

Fullmäktig­e antog ändå strategin för integratio­nsarbetet i sin helhet.

”Och det här är viktigt för att man ska känna sig välkommen i vår kommun.”

MARIE DAHLIN (S)

kommunstyr­elsens ordförande

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? VILL INKLUDERA. Marie Dahlin (S) tycker att det är viktigt att alla känner sig välkomna i Vänersborg­s kommun.
Bild: STEFAN BENNHAGE VILL INKLUDERA. Marie Dahlin (S) tycker att det är viktigt att alla känner sig välkomna i Vänersborg­s kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden