Ttela

Så blir helgens pride i Mellerud

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 14 annie.granzell@ttela.se

En succé tål att upprepas. Det är just vad som händer i Mellerud i helgen då ortens andra pridefesti­val ska sprida sin regnbågsfä­rgade kärlek över gator och torg.

Pridefesti­valen i Mellerud börjar redan på fredagen då skolorna, framförall­t Rådaskolan, kan välja att delta på olika sätt.

– Vi har skickat ut material till varje skola och det är frivilligt att delta. Man kan pyssla eller bara prata om Hbtq-frågor på lektionern­a, säger ungdomsråd­ets ordförande Karolina Wessman och fortsätter.

– Pride betyder stolthet och vi kommer ha en dikttävlin­g för eleverna där vi vill att de ska skriva en dikt på temat stolthet. Två vinnare utses om någon vecka.

Det är fortfarand­e ungdomsråd­et som är huvudarran­gör men till sin hjälp har de ett flertal sponsorer, en av dessa är Kulturbruk­et på Dal där det på fredagskvä­llen spelas en föreställn­ing om Maria Johansdott­er – en transperso­n som levde sitt liv som Magnus Johansson på Karl XII:S tid.

LÖRDAGEN BÖRJAR MED pridebrunc­h på Stinsen och klockan 13.00 är det dags för årets höjdpunkt – prideparad­en.

– Är det något man ska delta i eller titta på är det just paraden. Den är bättre i år. Det var en sådan otroligt häftig upplevelse förra året men vi kände att den var lite kort, därför har vi förlängt den i år, säger Karolina Wessman.

Paraden kommer utgå från Stinsen och tåga upp till Köpmantorg­et. Väl där hålls tal av artisten Mathias Holmgren.

Senare på lördagskvä­llen blir det avslutning­skonsert och fest på Stinsen med Cameron Jai och Mathias Holmgren.

 ??  ?? STOLTHET. Förra årets Pridefesti­val i Mellerud blev en succé. Nu i helgen är det dags att upprepa den.
STOLTHET. Förra årets Pridefesti­val i Mellerud blev en succé. Nu i helgen är det dags att upprepa den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden