Ttela

TV3 satsar på ridsport

- ERIK ÅBERG TT

Det blir både ridsport och familjerel­ationer när sex pappor ska coachas till ryttare av sina döttrar. I TV3:S ”Det stora hoppet” sätter sig amatörer på hästryggen. – De var skiträdda rent ut sagt, säger Malin Baryard Johnsson.

Sex hästintres­serade tjejer ska lära sina pappor att tävla i klassiska ridsportsg­renar. En efter en tvingas de lämna tävlingen tills två personer gör upp i en final. Det är konceptet i TV3:S nya storsatsni­ng ”Det stora hoppet”.

Trots döttrarnas stora intresse har papporna knappt suttit på en hästrygg tidigare.

– De var skiträdda rent ut sagt. Jag är jätteimpon­erad av dem. Hade de inte varit för döttrarna hade de inte pushat sig så långt som de gör flera gånger för att övervinna sin rädsla, säger Malin Baryard Johnsson som coachar döttrarna i sina roller som tränare.

Programmet leds av Henrik Johnsson och i varje avsnitt gästar en världsstjä­rna som dömer de olika tävlingarn­a. Bland andra dyker Rolf-göran Bengtsson, Sara Algotsson Ostholt och Henrik von Eckermann upp.

”Det stora hoppet” har premiär på TV3 och Viaplay den 17 oktober klockan 20:00.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? PRISCHANS. Jonas Falk (till höger) spelar huvudrolle­n som Lasse i filmen ”Tjuvjägare­n”. I morgon kan han, vid Västerås filmfestiv­al, vinna pris för sin insats. Det kan även de två filmarna Harald Sandö och Andreas Olsson.
Bild: ANDREAS OLSSON PRISCHANS. Jonas Falk (till höger) spelar huvudrolle­n som Lasse i filmen ”Tjuvjägare­n”. I morgon kan han, vid Västerås filmfestiv­al, vinna pris för sin insats. Det kan även de två filmarna Harald Sandö och Andreas Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden