Ttela

Tredje gången gillt för FCT mot Skôfta?

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Senaste derbyt mellan FC Trollhätta­n och Skoftebyn slutade med vinst för SIF, derbyt innan dess med delad poäng. I kväll är det upp till bevis, vilket lag är egentligen bäst i stan?

När domaren blåser igång matchen mellan FC Trollhätta­n och Skoftebyns IF på Edsborg i kväll blir det tredje gången den här säsongen de båda lagen möts.

Första gången var en historisk match då lagen möttes för första gången i seriespel, en match som slutade 1-1. Två veckor senare möttes man i DM, då slutade det hela med vinst för Skoftebyn efter förlängnin­g.

Så psykiskt övertag för Skoftebyn månne?

– Det gäller för FCT att visa att de är bäst i stan. Det är inte så lätt att slå oss, och de har mer att bevisa än vad vi har. De måste steppa upp om de ska ha chans att vinna, säger Michael Källehult, målvakt i Skoftebyn.

Hans lag kommer från en riktig höjdarmatc­h, 4-0-vinst mot IFK Uddevalla. En rejäl skjuts i självförtr­oendet för laget, målskytten Linus Ewenborg som stod för tre fullträffa­r och för Michael Källehult som fick hålla nollan.

– Vi gjorde en riktig bra match, det var skönt att vinna och att vi började göra mål igen. Det var också skönt att hålla nollan, det var ett tag sedan sist, säger han.

FCT Å ANDRA sidan fick bara med sig 1-1 i bortamatch­en mot Stenungsun­d och tappade två viktiga poäng i toppenstri­den då alla konkurrent­er vann sina matcher.

– Det finns inget annat än vinst för oss. Förlorar vi eller om det blir oavgjort så är vårt läge betydligt sämre, säger FCT:S lagkapten Pelle Ödlund.

Men att hela tiden spela med kniven mot strupen är något som Pelle Ödlund och hans lagkompisa­r börjar bli vana vid.

– Det påverkar oss inte så mycket, vi har haft det så här ett tag nu. Alla topplag vinner nästa varje match och det är vinst som krävs för att vara med i toppen, säger han.

Men om det ska bli vinst mot Skoftebyn måste man ändra sitt recept, för det man gjort hittills har uppenbarli­gen inte fungerat.

– Det är dags för oss att ta revansch. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att vi inte kunnat vinna mot Skoftebyn den här säsongen för vi är ett bra lag. Men det har låst sig när vi mött dem, säger han och fortsätter:

– Vi måste spela vårt eget spel, då kommer det inte vara några problem. Nu har vi också hemmaplan och vi är ett bättre lag så det är bara upp till oss själva.

Men Skoftebyn kommer inte ge bort något gratis, det är en sak som är säker.

– Jag tror självklart att vi kommer att vinna, motivation kommer att slå klass, säger Michael Källehult.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? VAKTAR MÅLET. Kommer Michael Källehult hålla nollan för andra matchen när hans Skoftebyn möter FC Trollhätta­n på Edsborg i kväll?
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE VAKTAR MÅLET. Kommer Michael Källehult hålla nollan för andra matchen när hans Skoftebyn möter FC Trollhätta­n på Edsborg i kväll?
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? VINNA ELLER FÖRSVINNA. Kommer Pelle Ödlund och hans FCT ta tre nödvändiga poängen i mötet med Skoftebyn i kväll?
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE VINNA ELLER FÖRSVINNA. Kommer Pelle Ödlund och hans FCT ta tre nödvändiga poängen i mötet med Skoftebyn i kväll?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden