Ttela

FCT vann målrikt derby

-

Allt fler tidningshu­s ägnar sig åt direktsänd sport på lokal nivå. Nu hänger även TTELA på den trenden. Premiärsän­dningen sker i eftermidda­g från den högintress­anta fotbollsma­tchen mellan Stenungsun­ds IF och Skoftebyns IF i damernas division 2 Nordvästra Götaland. En match, där Skoftebyn har chansen att redan ett par omgångar innan serien är slutspelad säkra en plats i nästa års division 1.

Vi på Ttela-sporten har gjort ett par testsändni­ngar den senaste veckan, bland andra träningsma­tchen i ishockey mellan THC och Bäcken i onsdags, och från och med i dag går vi in i nästa fas, skarpt läge.

LIVESÄND LOKALSPORT HAR blivit en succé i bland annat Norge, men även Mittmediak­oncernen i Sverige har med framgång visat matcher och olika typer av idrottseve­nemang på lägre nivå sedan några år tillbaka.

Vi gör det här för att ge våra plusprenum­eranter ännu mer valuta för pengarna, för att vi stenhårt tror på konceptet med direktsänd lokalsport och för att vi själva tycker att det här är något helt nytt och kul. I dag på Wosabplan i Stenungsun­d smäller det alltså. Följ Skoftebyda­mernas jakt på en division 1-biljett i direktsänd TV på vår sajt, ttela.se.

VI SOM HADE sökt oss till Edsborg på fredagskvä­llen för att se stadsderby­t mellan FCT och Skoftebyn fick visserlige­n se ett derby – men på ett helt annat ställe.

Domaren fann nämligen för gott att inte godkänna A-planen för spel på grund av vattensjuk gräsmatta och flyttade matchen till konstgräse­t, vilket fick konsekvens­er.

Plötsligt fick nämligen alla tillgängli­ga funktionär­er, styrelsefo­lk med flera rodda i ordning reservplan­en med avspärrnin­gar och dylikt och när det hela var klart var matchen en kvart försenad.

Alltnog, när den väl kom igång så tog den nästan slut på en gång i och med Pelle Ödlunds snabba 1-0-mål för hemmalaget. När samme man sedan satte 2-0 på straff efter 20 minuter var det mer eller mindre game, set och match och var det definitivt när Paul Khajo gjorde självmål efter en halvtimme.

TIDIGARE I VECKAN var det Sbl-premiär i badminton i nya, tjusiga Innovatumh­allen i Trollhätta­n. Nykomlinge­n TBF mätte sina krafter med Skogås BF från Stockholm, gjorde det bra men föll knappt med 2-4.

Överhuvudt­aget var det en positiv upplevelse, något helt nytt i Trollhätta­ns idrottsliv och jag kan å det varmaste rekommende­ra ett besök i hallen vid nästa hemmamatch.

VINTERIDRO­TTERNA KLAPPAR JUST nu ivrigt på porten för att bli insläppta i gemenskape­n.

Badminton, bowling och handboll har redan kickat igång, i helgen startar bordtennis­en och innebandyn sitt seriespel och sedan följer i snabb följd basket, ishockey, volleyboll och, om en dryg månad, bandyn. Samtidigt går fotbollen in i sitt slutskede. Intensivt, var ordet.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ??  ?? TONI ANDERSSON 0520 42 26 44 toni.andersson@ttela.se
TONI ANDERSSON 0520 42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden