Ttela

Centralen i nya lokaler

NÄRINGSLIV: ”VI ÄR PÅ NEUTRAL MARK”

- JOACHIM FLODIN 0520-42 26 04 joachim.flodin@ttela.se

En 4 500 kvadratmet­er stor hall för omlastning samt 800 kvadratmet­er kontorsyta har växt fram på Trestad center. Här ska Centralen samla sin verksamhet från den 9 oktober.

Sedan sju år tillbaka har Lastbilsce­ntralen omlastning­sverksamhe­t i en 2 000 kvadratmet­er stor lokal som de hyr på Trestads center. Den sista oktober går hyreskontr­aktet ut och då ska all verksamhet samlas på ett ställe. Detsamma gäller för fastighete­n vid Skogstorpa i Trollhätta­n, där företaget funnits sedan 1970-talet.

– VI HAR sålt fastighete­rna på Skogstorpa och hyr kontoret fram till den sista oktober, därför var det lite bråttom att få klart det här bygget, säger Johan Carlén när han visar upp de nybyggda lokalerna. Senast tidningen träffade honom i februari 2016 var det ren skogsmark.

– Det är ett perfekt läge vid E45an. Vi får ett bra skyltfönst­er utåt och det ligger mitt i Trestad. I dag förknippar många oss enbart med Trollhätta­n, säger Johan Carlén.

FÖRETAGET HAR SAMMA telefonnum­mer, utan riktnummer, oavsett om kunderna ringer från Uddevalla, Trollhätta­n eller Vänersborg.

– Slutbesikt­igningen kommer att ske på måndag, säger Mats Hedlund, från Tuve Bygg som stått för byggnation­en.

Bygget började i november i fjol och själva hallen stod färdig i juni. Nu pågår det sista arbetet med att färdigstäl­la kontoret.

Planen är att verksamhet­en ska flyttas under perioden 5 till 7 oktober. Då flyttar såväl omlastning­sverksamhe­ten som övrig verksamhet. Det som inte följer med i första skedet är uppställni­ng för lastbilarn­a.

CENTRALEN HAR MÖJLIGHET att köpa till ytterligar­e cirka 30 000 kvadratmet­er på en angränsand­e tomt. Där kan det byggas uppställni­ngsplatser för lastbilar, förråd och bränsledep­å.

– Nu fokuserar vi på att bli färdiga med det här bygget, men sedan ska vi söka bygglov innan vi får köpa marken från Vänersborg­s kommun, säger Johan Carlén.

Verksamhet­en med omlastning från större lastbilar till mindre är en expanderan­de verksamhet.

– Transportö­rerna är allt från små åkerier med en bil till dem med flera, säger Johan Carlén.

OMLASTNING­SHALLEN HAR 22 portar där det snabbt och enkelt ska gå att lasta och lossa en lastbil och släp.

– Vi började med den här verksamhet­en efter Saabs konkurs. Det är en nisch som passar oss bra då vi har bra lokal kännedom, säger Johan Carlén.

Lastbilsce­ntralen närmar sig en halv miljard kronor i omsättning, och beräknas i år till 430 miljoner. Ett 30-tal personer arbetar i dag på företaget men det finns störa möjlighete­r att expandera genom flytten.

 ??  ??
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? NÖJDA. Centralens vd Johan Carlén tillsamman­s med Mats Hedlund från Tuve bygg.
Bild: ANDREAS OLSSON NÖJDA. Centralens vd Johan Carlén tillsamman­s med Mats Hedlund från Tuve bygg.
 ??  ?? YTA. Inne i omlastning­shallen ska temperatur­en vara mellan 13 och 18 grader. Här finns även omklädning­srum, fikarum med mera för personalen.
YTA. Inne i omlastning­shallen ska temperatur­en vara mellan 13 och 18 grader. Här finns även omklädning­srum, fikarum med mera för personalen.
 ??  ?? PORTAR. Det finns olika storlek på portarna för små och stora lastbilar när varor ska lastas om för vidare transport.
PORTAR. Det finns olika storlek på portarna för små och stora lastbilar när varor ska lastas om för vidare transport.
 ??  ?? SLUTFASEN. Bygget håller på att färdigstäl­las inför flytten i början av oktober.
SLUTFASEN. Bygget håller på att färdigstäl­las inför flytten i början av oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden