Ttela

VARMARE VÄDER PÅ INGÅNG

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Ett högtryck från Ryssland sprider behagliga hösttemper­aturer även över Västsverig­e i helgen.

De senaste dagarna har bjudit på något svalare temperatur­er än normalt så här års, men nu ser det ut som att lite värme är på ingång. Främst är det landets östra delar som verkar få bada i solsken de kommande dagarna men ett stråk av höstvärme ska nå även TTELA:S område.

– Under lördagen blir det temperatur­er över det normala – 14-15 grader ungefär. Det är kanske inga höjdartemp­eraturer men ganska varmt för att vara så här pass sent i september, säger Christoffe­r Hallgren, meteorolog vid vädertjäns­ten Foreca.

”Söndag ser ut att bli den varmaste dagen med 17-18 grader” CHRISTOFFE­R HALLGREN meteorolog

Värme som stigit från de sydöstra delarna av Europa har bildat ett högtryck över Ryssland och Finland. Det kan ge varmare temperatur­er men särskilt mycket sol i våra krokar är däremot inte att vänta.

– Sommartid kopplas högtryck ihop med soligt och fint väder. På hösten ger högtryck ofta stabila väderförhå­llanden men det brukar betyda mycket fukt och moln, säger Christoffe­r Hallgren.

Nattetid kommer det troligtvis att bildas mycket dis och dimma. Räkna därför med molniga förmiddaga­r både lördag och söndag.

– Molntäcket kan spricka upp framåt eftermidda­garna. Söndag ser ut att bli den varmaste dagen med 17-18 grader.

Värmen väntas sedan ligga kvar under måndagen och tisdagen med växlande molnighet.

– Vi får räkna med ganska mycket moln så det gäller att ta vara på solchanser­na när de bjuds, säger Christoffe­r Hallgren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden