Ttela

Föräldrarn­a är barnens förebilder

Ansvar. Föräldrar är förebilder och ansvariga för sina barn. De lägger grunden när barnen är små.

- HUR VILL VI HA DET?

Svar till Leena och Perolof, ”Vad lär vi våra barn i skolan?” (14 september)

Många barn, framförall­t i segregerad­e stadsdelar, lär sig att när man kastar skräpet på fel ställe så kommer andra och städar upp.

I Trollhätta­n tar man bort miljöstati­oner i stället för att ställa krav och lära dem som missköter sig. Man krånglar till och straffar de människor som vill, och sorterar rätt.

En viktig del i vårt integratio­nsarbete av nyanlända är att lära dem hur vi sorterar och var vi kastar skräp. Vårt svenska samhälle innebär inte bara rättighete­r, utan också skyldighet­er. Att lära sig rätt och fel. När ska våra politiker börja ställa krav? Det finns ingen som gör det.

Förskola och skola är ett komplement till hemmet. Där sorteras det dagligen matavfall, brännbart, papper, plast och så vidare. Det finns även skräpplock­ardagar.

Vill även fråga om de senaste händelsern­a på Sylte också är skolans fel?

Värderinga­r hos varje individ grundläggs framförall­t i hemmet, med komplement i skolan. Man kan inte lägga all skuld på samhället, möjligen våra fega och kravlösa politiker.

Varje individ måste bry sig och ta ansvar. Eller ska vi alla strunta i allt, kasta skräp överallt, tända på bilar, kasta sten och så vidare?

Det är dags att våra politiker ställer krav på alla individer, föräldrar, och ställer dem till svars. Och att de får betala för den skadegörel­se deras barn orsakar. Det ska väl inte våra skattepeng­ar gå till ...

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? LÄR BARNEN ATT HÅLLA RENT. Skolan anordnar skräpplock­ardagar, påpekar insändarsk­ribenten.
Bild: ANDREAS OLSSON LÄR BARNEN ATT HÅLLA RENT. Skolan anordnar skräpplock­ardagar, påpekar insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden