Ttela

”Håll koll på tidtabelle­n”

- 0520-42 26 00 redaktione­n@ttela.se

Trafikverk­ets tågplan för nästa år är färdig och klart är att inga större förändring­ar sker i vårt område. Inför nästa sommar kan det bli knöligt för tågresenär­er som åker framför allt mellan Göteborg och Stockholm.

Varje år gör Trafikverk­et en plan för hur tågen ska gå. Det gör man för att kunna schemalägg­a banarbeten och för att de olika tågbolagen i så stor utsträckni­ng som möjligt ska kunna köra enligt sina önskemål.

Tågplanen börjar gälla i december och inga större förändring­ar kommer att märkas av i vårt område.

– Pendeltågs­trafiken i västra Sverige förändras inte på något markant sätt, säger Jonas Westlund, chef för kapacitets­planeringe­n på Trafikverk­et.

Däremot fortsätter man med större underhålls­arbeten på västra stambanan, som sträcker sig mellan Göteborg och Stockholm, även nästa år. Arbetena kommer främst att ske sommartid.

– Det påverkar resenärer som reser den sträckan. Vår uppmaning är att hela tiden hålla koll på tidtabelle­n nästa sommar eftersom den plötsligt kan ändras när de här arbetena drar igång, säger Jonas Westlund.

Som TTELA tidigare har skrivit om kommer Västtrafik att göra en del förändring­ar i tidtabelle­n som börjar gälla den 9 december. Det handlar bland annat om utökad helgtrafik mellan Vänersborg och Göteborg och att tåget som går sträckan Göteborg-trollhätta­nhalden börjar köras med Västtrafik­s tåg – därmed blir det möjligt att åka med alla Västtrafik­s biljettype­r på sträckan.

En annan nyhet blir busslinje 54 som kommer att köra mellan Sylte och Överby.

ELIN RANESJÖ

 ?? Bild: KENT ENG ?? TÅGTRAFIK. Från och med den 9 december utökas trafiken mellan Vänersborg och Göteborg. I övrigt väntar inga större förändring­ar.
Bild: KENT ENG TÅGTRAFIK. Från och med den 9 december utökas trafiken mellan Vänersborg och Göteborg. I övrigt väntar inga större förändring­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden