Ttela

Energin saknades hos Gripen

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det var ett manfallet Gripen som åkte till Lidköping för match i allsvenska supercupen. Det märktes också på plan. – Vi når inte upp till den energi vi hade behövt, säger Peter Karlsson, tränare.

LIDKÖPING AIK GRIPEN

Match mot Lidköpings AIK i allsvenska supercupen stod på schemat för Gripen Trollhätta­n på torsdagskv­ällen. Men med ett försvagat lag på grund av skador och sjukdomar hade Gripen inte mycket att hämta mot LAIK som vann matchen rättvist med 4-1 (1-1).

– Vi hade väldigt många spelare borta, det är lite sjukstuga hos oss. Sjukdomarn­a har gått runt i laget. Det är lite olyckligt att det kommer nu när vi spelar första tävlingsma­tchen, säger Peter Karlsson.

Läget var så illa att Karlsson själv fick hoppa in och spela, precis som i kvalet förra året.

– Vi var helt okej i första halvlek även om det inte var någon högre nivå. Men i andra halvlek bryts vi ner ju längre det går och vi orkar inte riktigt.

Bland de saknade fanns bland annat liberon Viktor Nordmark som är sjuk och Adam Blomster som var avstängd. Och med tanke på det stora manfallet har Peter Karlsson svårt att dra några spelmässig­a slutsatser av matchen.

– Men vi når inte upp i den energi vi hade behövt och det kan jag sätta ett frågetecke­n kring. Vi borde kunna komma upp i energi oavsett vilket lag vi har på plan, säger han.

Gripens mål gjorde Linus Rönnqvist i den 27:e matchminut­en.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Linus Rönnqvist gjorde Gripens enda mål.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Linus Rönnqvist gjorde Gripens enda mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden