Ttela

I dag kan Skoftebyn fixa division 1-platsen

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

En poäng. Det är vad som skiljer Skoftebyns IF från spel i division 1 nästa säsong. – Normalt sett ska vi slå Stenungsun­d, bara vi fokuserar på rätt saker, säger tränaren Patrik Thulin.

I dag har Skoftebyns damlag chansen att ro hem serieseger­n i division 2 Nordvästra Götaland, detta i bortamötet med Stenungsun­ds IF på Wosabplane­n (konstgräs). En poäng räcker, då har inte jagande Vallens IF och Lödöse Nygård IK längre någon chans att komma ikapp.

– Jo, de kan göra det på målskillna­d, men vi har ju en överlägsen sådan, så det vill väl till, säger Patrik Thulin.

Han och assisteran­de tränaren Kajsa Mazolaqi har fått en härlig snurr på Skoftebyn den här säsongen och efter 15 spelade matcher har laget noterat tolv segrar, två oavgjorda och bara en förlust och smått otroliga målskillna­den 64-10.

– Vi har ett bra anfallsspe­l och en urstark defensiv, det är bara att titta på målskillna­den, menar Patrik Thulin, som tillsamman­s med Mazolaqi lagt stor vikt vid att utveckla passningss­pelet.

– Jag skulle säga att det är vårt adelsmärke, att med ett bra passningss­pel kunna spela sig ur alla situatione­r.

DE MÅNGA MÅLEN framåt och få bakåt har gett Sif-gänget ett härligt självförtr­oende, något man naturligtv­is kommer att ha nytta av i dagens match på konstgräse­t i Stenungsun­d.

– Vi har många spelare som kan ”slå sin spelare”, säger Thulin, och nämner Elin Carlsson, Mirjam Bader och Linn Hägg som goda exempel på detta.

Mest pratar Sif-tränaren sig varm för Elin Carlsson.

– Hon är offensivt som en Totti och defensivt som en Gattuso, en go blandning av mycket bra med andra ord.

NÅGON LÄTT MATCH lär det dock inte bli för Skoftebyn i dagens match. Vårmötet slutade nämligen oavgjort, 1-1, sedan Mirjam Bader svarat för en sen kvittering.

– De är organisera­de och har bra linjer i sitt spel och vi hade svårt att skapa chanser mot dem. Vi måste spela snabbare nu, både i sidled och i omställnin­gar, poängterar Patrik Thulin, som ställer ordinarie lag på benen förutom Irena Bliznac som har fått förhinder.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? NYCKELSPEL­ARE. Elin Carlsson är en mycket viktig kugge i det Skoftebyns IF som redan i dag kan bli klart för division 1-spel nästa säsong. Enligt tränaren Patrik Thulin är hon en blandning av Francesco Totti och Gennaro Gattuso i sin spelstil.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON NYCKELSPEL­ARE. Elin Carlsson är en mycket viktig kugge i det Skoftebyns IF som redan i dag kan bli klart för division 1-spel nästa säsong. Enligt tränaren Patrik Thulin är hon en blandning av Francesco Totti och Gennaro Gattuso i sin spelstil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden