Ttela

Hemmapubli­ken ska lyfta Lindgren

Vm-ställninge­n

- MIKAEL WIDERBERG TT

Supportrar­na ska lyfta Fredrik Lindgren till prispallen på Friends Arena. Och mot en efterlängt­ad Vmmedalj. – Det är väldigt inspireran­de, säger han inför hemmatävli­ngen i dag.

Fredrik Lindgren säger att självförtr­oendet är gott inför helgens Vm-deltävling – eller Grand Prix, om ni så hellre vill – hemma i Sverige. Konstigt vore väl annat. Så sent som förra helgen vann han det individuel­la speedwaymä­sterskapet i Storbritan­nien, för andra året i rad.

– Det är ett liknande upplägg som på ett GP, med finalheat. Så det är klart att det ger lite extra självförtr­oende när det går bra. Formen är bra, och det har den varit en längre tid tycker jag, säger Lindgren.

Tron på sig själv och på den egna kapacitete­n kan komma att bli avgörande för Lindgren i den tajta kampen om en Vm-medalj. Men på nationalar­enan spelar ytterligar­e en sak in:

Hemmasuppo­rtrarna.

STORPUBLIK VÄNTAS TILL Solna, och alla är mer eller mindre där för en och samma sak. Nämligen att stötta 32-åringen i jakten på prispallen.

Senast Vm-serien var på besök på blågul mark, i Målilla i augusti, slutade Lindgren trea och fansen hoppas nu på en minst lika bra prestation från Örebrosone­n.

– Jag försöker förbereda mig som inför vilket GP som helst, det handlar om att köra så bra som möjligt. * 1) Jason Doyle, Australien, 114 poäng.

* 2) Patryk Dudek, Polen, 104.

* 3) Maciej Janowski, do, 101.

* 4) Fredrik Lindgren, Sverige, 98.

* 5) Tai Woffinden, Storbritan­nien, 94. Jag har samma rutiner oavsett var tävlingen är, vilken bana det är och så. Men givetvis är det extra kul med hemmapubli­ken som hejar på en med svenska flaggor, säger Lindgren.

– Jag gillar när det är mycket publik och den inramninge­n som blir. Även om det kanske inte kommer vara lika mycket folk nu som det är i exempelvis Cardiff, där det kan komma 50 000 personer.

Fredrik Lindgren – som vunnit en Vm-deltävling i år, i Polen i maj – är fyra i sammandrag­et inför hemmatävli­ngen, med bara några enstaka poäng upp till topptrion. Tre deltävling­ar återstår av VMsäsongen och chansen att Sverige kan få en Vm-medaljör, den i sådana fall första sedan Andreas Jonssons silver 2011, finns i allra högsta grad.

EN FRAMSKJUTE­N PLACERING i Solna skulle kunna göra speedway-hösten rolig för Lindgren – men inför starten sitter han lugn på sin cykel.

– Jag har inget exakt mål, man får ta det heat för heat. Det beror ju också på vad konkurrent­erna gör, säger han.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER ?? SIKTAR UPPÅT. Fredrik Lindgren är precis utanför prispallen inför Vm-deltävling­en hemma på Friends Arena. Han hoppas kunna klättra till helgen, med hemmapubli­kens hjälp.
Bild: JONAS EKSTRÖMER SIKTAR UPPÅT. Fredrik Lindgren är precis utanför prispallen inför Vm-deltävling­en hemma på Friends Arena. Han hoppas kunna klättra till helgen, med hemmapubli­kens hjälp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden