Ttela

Segerjubel för Skoftebyns damer ...

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

FOTBOLL: Skoftebyns IF är klart för damernas division 1 säsongen 2018. Serieseger­n säkrade efter storseger mot Stenungsun­d i lördags.

Trollhätta­n kan nu stoltsera med ett division 1-lag i fotboll – för damer. Skoftebyns IF gjorde nämligen vad man skulle, och lite till, i lördagens bortamöte med Stenungsun­ds IF, vann med 7-0 (3-0) och är därmed klara seriesegra­re i division 2 Nordvästra Götaland.

STENUNGSUN­D SKOFTEBYN 0 7

– Det är i ettan vi ska vara, menade 23-åriga veteranen Linn Wester, som aldrig har spelat i någon annan fotbollskl­ubb än Skoftebyns IF, totalt 18 år närmare bestämt.

En annan veteran som jublade lite mer än de övriga var lagkaptene­n Isa Mossberg, några år yngre än Wester, men också Skoftebyn trogen sedan barnsben.

– Vi har så tydligt visat att vi är ett lag för division 1, både i seriespele­t och i DM. Vi är helt enkelt så jävla bra, menade kapten Mossberg.

Lördagens seriematch var förlagd till Wosabplane­n (konstgräs) i Stenungsun­d och det blev tidigt en kamp mellan ett lag som både ville och kunde, och ett som egentligen bara ville.

Skoftebyn var nämligen totalt överlägset även om man slappnade av lite väl mycket efter Emma Erikssons tidiga ledningsmå­l.

– Det kändes inte lugnt förrän vi gjorde 4-0 i början av den andra halvleken. Då var det klart, sa Linn Wester och Isa Mossberg höll med:

– Vi visade verkligen att vi kan spela fotboll i andra och vi gjorde några riktiga klassmål.

SEDAN LINN WESTER och Elin Carlsson fyllt på med två mål till före pausen (3-0) öste Skoftebyn på med ytterligar­e fyra efter densamma – först ett självmål efter inlägg från Mirjam Bader, sedan 5-0 genom Elin Carlsson, 6-0 genom Jessica Backman och slutligen 7-0 genom Elin Carlsson på straff, hennes tredje mål för dagen.

Det var således inte särskilt svårt för juryn att kora Carlsson till matchens lirare hos gästerna.

– Det är alltid lika kul att vinna en serie, jag har gjort det några gånger förut, bland annat med Gauthiod och Jitex, påpekade Elin Carlsson.

SKOFTEBYN HAR TRÄNAT extremt hårt och mycket sedan den 9 oktober i fjol, fyra-fem gånger i veckan och mycket målinrikta­t.

– Det har gett resultat och det känns så skönt för oss alla, menade succéträna­ren Patrik Thulin och hans assisteran­de kollega Kajsa Mazolaqi. Linn Wester: – Alla i det här laget vet vad de själva ska göra och vad alla andra ska göra. Den tryggheten är guld värd.

ISA MOSSBERG VILLE också framhålla den jämnhet laget visat under säsongen.

– Alla andra lag har dippar, vi har knappt haft något som kan liknas vid det. Dessutom har vi en bänk som är precis lika bra som de som spelar från start, det är också en styrka.

Två omgångar återstår av seriespele­t men Skoftebyn har alltså ett ointagligt försprång gentemot jagande Vallen och LNIK.

PÅ 16 MATCHER har SIF vunnit 13 och bara förlorat en. Målskillna­den är fantastisk: 71-10.

– Vi har ett enormt starkt försvarssp­el, över hela planen, betonade Patrik Thulin.

 ??  ??
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SERIESEGER­JUBEL. Skoftebyns IF besegrade Stenungsun­ds IF med hela 7-0 på lördagen, ett resultat som innebär att laget har vunnit serien och spelar i division 1 nästa säsong. Precis så här glada kan spelare och ledare i guldhattar se ut efter en sådan...
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SERIESEGER­JUBEL. Skoftebyns IF besegrade Stenungsun­ds IF med hela 7-0 på lördagen, ett resultat som innebär att laget har vunnit serien och spelar i division 1 nästa säsong. Precis så här glada kan spelare och ledare i guldhattar se ut efter en sådan...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden