Ttela

Bert jublar över avslag

- ELIN RANESJÖ 0520-42 26 00 redaktione­n@ttela.se

NYHETER: Bert Karlssons bygglovsan­sökan om en servicebyg­gnad på Ursand avslogs. Men han är positiv och menar att nu får kommunen ta tag i de offentliga toalettern­a, något han annars tänkt göra.

Bert Karlssons planer på att bygga en ny servicebyg­gnad på Ursand grusades när kommunen avslog hans bygglovsan­sökan. Men Bert är lika nöjd för det. – Det är första gången jag är riktigt nöjd med ett negativt beslut från kommunen, säger han.

Den tilltänkta servicebyg­gnaden skulle bli 154 kvadratmet­er, och rymma bland annat toaletter, cafeteria och minibar.

– Det blev avslag eftersom ansökan gäller en byggnad som är tre gånger så stor som man får bygga enligt planen, säger Bo Dahlberg (S), ordförande i byggnadsnä­mnden i Vänersborg.

ENLIGT DETALJPLAN­EN FÅR en ny byggnad bli max 50 kvadratmet­er stor. Nu har Bert Karlsson, vd för Ursands camping, tänkt om.

– Det var det bästa beslutet jag har fått från kommunen. Det var för stort. Vi ville kombinera med toaletter eftersom kommunen inte har skött det nere vid stranden. Det hade vi tänkt bjuda på till kommunen men nu gör vi så här istället, säger han och fortsätter:

– NU HOPPAS vi verkligen att kommunen gör i ordning de här toalettern­a, de förstör hela kommunens anseende toalettern­a där nere. Och det är kommunens ansvar. Men bara de gör det så blir det här jättebra.

Nu ska en ny bygglovsan­sökan göras för en byggnad som kommer bli mindre och inte ha några offentliga toaletter.

DEN NYA BYGGNADEN kommer bli som en sorts kiosk som bland annat ska serva gästerna vid poolen.

– Då får vi mer utrymme utomhus för lek i stället, säger Bert Karlsson.

”Det var det bästa beslutet jag har fått från kommunen”

BERT KARLSSON

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden