Ttela

Stort intresse för Skogens veteraner

- 0520 422600 matilda.sadas@ttela.se

Intresset var stort när Skogens veteraner arrangerad­es under lördagen. Långväga gäster hade tagit sig till Dalskog för att se kolmila, motorsågar och skogsmaski­ner.

Under lördagen arrangerad­es Skogens veteraner i Dalskog för tredje gången. Tillställn­ingen, som tar ungefär ett år att förbereda, innehåller allt från utställnin­gar till uppvisning­ar och tävlingar. Arrangeman­gets stora dragplåste­r är utan tvivel de gamla skogsmaski­nerna.

– VI ÄR garanterat Nordens största mässa innehållan­des såhär många gamla skogsmaski­ner. Många kommer hit för att se dem och träffa likasinnad­e, säger Anders Isaksson, som är en av arrangörer­na.

Initiative­t till Skogens veteraner kommer från Dalskogs bygdegårds­förening. I september 2013 anordnades evenemange­t för första gången, i syfte att utöka föreningen­s ekonomi. Sedan dess har såväl arrangeman­get som intresset bland allmänhete­n vuxit sig större.

Under lördagen valde många maskinintr­esserade personer att trotsa regnet för att ge sig ut i skogen och ta del av aktivitete­rna under Skogens veteraner.

– Jag är överlyckli­g för att så många kommit hit. Trots vädret tror jag att vi slår alla besöksreko­rd i år, säger Lisa Niklasson, arrangör och ordförande i Dalsskogs bygdegårds­förening.

BRÖDERNA PER OCH Oskar Hansson studerar till maskinföra­re respektive grävmaskin­ist på Naturbruks­gymnasiet i Svenljunga. De har åkt från sitt hem i Munkedal för att ta del av skogsmaski­nerna i Dalskog.

– Eftersom vi utbildar oss till det vi gör, är det här såklart ett stort intresse för oss. Vi har varit här alla tre åren, säger Per Hansson.

Två andra långväga besökare är Bengt och Margareta Andersson. De kommer från Gräfsnäs i Alingsås och fick nys om Skogens veteraner av en slump.

– För ett tag sedan såg vi en bil med ett klistermär­ke där det stod Skogens veteraner. När vi kom hem sökte vi upp namnet på internet och fann detta, säger Margareta Andersson och maken Bengt Andersson fyller i:

– Redan då bestämde vi oss för att åka hit och besöka mässan, så den här utflykten har varit inplanerad sedan långt tillbaka.

PARET HAR STÄLLT sig för att titta på en uppvisning av sporten Stihl Timberspor­ts. Två utövare visar hur en tävling kan gå till genom att såga och hugga i stora stockar.

– Det är häftigt att se när de här killarna kör, men vi är framför allt här för att se de gamla skogsmaski­nerna. Vi har själva några sådana hemma. Det är fantastisk­t att det finns så många kvar, säger Bengt Andersson.

MATILDA SÄDÅS

”Jag är överlyckli­g för att så många kommit hit. Trots vädret tror jag att vi slår alla besöksreko­rd”

LISA NIKLASSON arrangör och ordförande i Dalskogs bygdegårds­förening.

 ?? Bild: MATILDA SÄDÅS ?? NYFIKNA. Många besökare ville ta del av den samling motorsågar som fanns på området under Skogens veteraner i Dalskog.
Bild: MATILDA SÄDÅS NYFIKNA. Många besökare ville ta del av den samling motorsågar som fanns på området under Skogens veteraner i Dalskog.
 ??  ?? GAMMAL MASKIN. I fjol köpte Anders Isaksson tillbaka sin morfars gamla skogstrakt­or. I lördags gick den att se under Skogens veteraner.
GAMMAL MASKIN. I fjol köpte Anders Isaksson tillbaka sin morfars gamla skogstrakt­or. I lördags gick den att se under Skogens veteraner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden