Ttela

Göta vann – klarade kontraktet

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I en öppen match innehållan­des mängder av målchanser, avgick Göta BK med en 3-1-seger hemma mot IFK Trollhätta­n. – 6-3 hade nog varit ett mer rättvisand­e resultat av matchbilde­n, säger Götas tränare Raimo Käkelä.

För Göta BK, som tog emot hemma på Ryrsjövall­en, betydde dock poängen aningen mer eftersom klubben skulle säkra spel i division 4 även kommande säsong vid seger, medan IFK Trollhätta­n låg på en stabil mittenplac­ering utan att kunna hota uppåt i tabellen eller själv bli hotade av lagen nedanför.

KANSKE MÄRKTES DETTA också i den inledande akten, där Göta var klart hungrigare och gick ifrån till en 2-0-ledning efter mål av Anton Granqvist och Rikard Vikingsson.

– Vi borde nästan ha haft ledningen med tre, fyra mål i halvtid sett till chanserna vi skapade, men i stället får de en straff det sista som händer i den första halvleken, berättar Raimo Käkelä, som fick se Miljan Nacic förvalta straffen på bästa sätt och därmed väcka nytt liv i tillställn­ingen.

ETT NYTÄNT IFK Trollhätta­n bidrog till att den andra halvleken blev mycket underhålla­nde för publiken, då båda lagen skapade chanser utan att kunna omsätta dem i mål.

Till slut avgjorde dock Nerkez Berisa matchen åt sitt Göta BK, som kunde avgå med tre tunga poäng.

– Skönt att kunna säkra kontraktet, killarna har verkligen utvecklats mot slutet, säger Käkelä, vars tränarkoll­ega i IFK inte var lika nöjd, av förklarlig­a skäl.

– Vi gör en jättebra andra halvlek, och var förtjänta av minst en poäng. Göta ska dock ha en eloge för att de hade mer kvalité än oss i de avgörande situatione­rna, menade Ali Mohammadia­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden