Ttela

Valon bröt Gauthiods långa segertrend

Matchfakta

- STINSEN ANDERSSON

Vänersborg­s FK, som haft vissa svårighete­r att få det spel- och poängmässi­gt att stämma i höst, gjorde en mycket bra första halvlek som ledde till tre poäng mot topplaget IK Gauthiod.

Gästerna från Grästorp hade nio raka segrar innan lördagens match. Vinnartren­den startade på Vänersvall­en i slutet av juni, där IK Gauthiod vann över VIF med 2-1.

Nu kom märkligt nog förlusten mot VFK på just Vänersvall­en och siffrorna blev desamma, 2-1.

Efter en dryg kvarts spel kom 1-0 genom Valon Gashi.

– Vi gör en av våra bästa första halvlekar i år. Jag hade scoutat Gauthiod och skulle vi rå på dem så måste vi neutralise­ra deras anfallsspe­l, vilket vi verkligen gjorde, sa en helnöjd Henrik Fridolvsso­n, tränare i VFK.

MED FEM MINUTER kvar av första halvlek fick VFK en frispark. Gästerna ställde upp och förmodlige­n väntade spelarna på att Valon Gashi skulle begära avstånd. Domaren blåste, Valon väntade inte utan sköt in 2-0.

Detta mot ett Gauthiod som i den första halvleken inte visade att laget tillhör de fyra topplagen i serien.

I den andra halvleken blev Gauthiod det aggressiva laget i inledninge­n och Jacob Berg reducerade. I och med målet fick laget mod och man var ytterst nära att kvittera, men bollen tog i ribban efter en hörna.

Lite senare hamnade matchen i någon form av stiltje där tempot gick ner.

Med 20 minuter kvar att spela tog VFK över, var det klart bättre laget och skapade flera goda målchanser. Bland annat bjöd Ikg-målvakten Deni Kaksa Ismael Fonjah i hemmalaget bollen i en närkamp, men Ismael sköt utanför.

MÅLVAKTEN SKULLE DOCK revanscher­a sig rejält, då han vid ett Vfk-gauthiod 2-1 (2-0) Målen: 1-0 (18) Valon Gashi, 2-0 (40) Valon Gashi, 2-1 (48) Jacob Berg.

Varning: VFK: Elvissabov­ic.

Domare: Christer Hallén.

Publik: 432. tillfälle gjorde två jätteräddn­ingar i samma Vfk-anfall, där inhopparen Liam Öhrberg var ytterst när att göra 3-1.

– Vad skönt, vad skönt, utropade Henrik Fridolvsso­n. Jag är oerhört nöjd över mitt lag som i den här matchen visade att vi är en bra kollektiv lagmaskin. Men jag måste berömma Valon Gashis två vackra mål, vilka gav oss tre sköna poäng.

?? Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE ?? AVGÖRANDE ROLL. Valon Gashi knäckte helt på egen hand topplaget IK Gauthiod som fick se sin segersvit på nio raka matcher ta slut. VFK vann med 2-1 sedan skyttekung Gashi svarat för båda målen.
Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE AVGÖRANDE ROLL. Valon Gashi knäckte helt på egen hand topplaget IK Gauthiod som fick se sin segersvit på nio raka matcher ta slut. VFK vann med 2-1 sedan skyttekung Gashi svarat för båda målen.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? BELÅTEN. Vfk-tränaren Henrik Fridolvsso­n var nöjd efter matchen. ”Vi gör en av våra bästa första halvlekar i år”, menade han.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE BELÅTEN. Vfk-tränaren Henrik Fridolvsso­n var nöjd efter matchen. ”Vi gör en av våra bästa första halvlekar i år”, menade han.