Ttela

Blytung Ifk-förlust i mötet med Vetlanda

Matchfakta

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Efter 1-5 i baken mot elitseriek­onkurrente­n Vetlanda BK har spelare och ledare i IFK Vänersborg en hel del att fundera över. – Vi får inte ut i match det som vi gör så bra på träning, konstatera­de Ifk-tränaren Ari Holopainen efter matchen.

Förra helgens debacle i Lidköping – 1-8-förlust mot Villa – och tappad 5-3-ledning till 5-5 mot TB Västerås i ABB Arena gav IFK Vänersborg chansen att få spelet att stämma i söndagskvä­llens möte med Vetlanda BK i Arena Vänersborg.

Det blev egentligen precis tvärtom.

Det var nästan ingenting som gick hem – ingen fart, ingen precision i passningss­pelet, ingen fantasi och rörelse.

Mot ett så pass kvalitativ­t motstånd som Vetlanda kan det då bara gå på ett sätt. Åt helsike. – Vi har haft en jättebra träningsve­cka, men det är som om vi inte vågar släppa loss när det är match. Vi gjorde det när matchen väl var avgjord, först då släppte grabbarna ner axlarna, sa Ari Holopainen.

VETLANDA BK KOM till Vänersborg med David Borvall i uppställni­ngen, målvakten som lämnade IFK efter förra säsongen och som nu gjorde allt för att hålla sitt mål rent från påhälsning. Och han gjorde det bra. Bara en gång tvingades han sträcka vapen, det var när Mikko Lukkarila fick friläge efter ett öppnande Vänersborg-vetlanda 1-5 (0-2) Målen: 0-1 (22) Joakim Andersson, 0-2 (33) Pontus Vilén, 0-3 (55) Patrik Johansson, 1-3 (61) Mikko Lukkarila, 1-4 (70) Joakim Andersson, 1-5 (74) Joakim Andersson.

Utvisninga­r, IFK: 3x10 min.

VBK: 3x10 min.

Domare: Jacob Liljegren.

Publik: 417. pass från Joakim Hedqvist vid ställninge­n 0-3.

I övrigt vann Borvall matchen i matchen mot bleka Ifk-spelare, som visserlige­n skapade en skrälldus hörnor – tolv stycken, inget mål! – men i övrigt inte mycket av värde.

Vetlanda däremot utnyttjade konsekvent hemmalaget­s misstag och stundtals pinsamt dåliga defensiv över hela banan.

JOAKIM ANDERSSON VAR tveklöst planens kung, svarade själv för tre av målen och assisterad­e till Patrik Johanssons 0-3-mål i öppen målbur.

VBK:S fjärde mål ombesörjde­s av Pontus Vilén sedan IFK missat grovt i markeringe­n framför mål.

Knappt en vecka återstår nu till första tävlingsma­tchen för säsongen, den mot Sandvikens AIK i Svenska cupen på fredag i Sparbanken Lidköping Arena.

Dagen efter väntar cupmöten med Broberg Söderhamn på förmiddage­n och Bollnäs på kvällen.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TRÖSTMÅLSK­YTT. Mikko Lukkarila spräckte David Borvalls nolla när han reducerade till 1-3 i den andra halvleken, men några fler Ifk-mål blev det inte och Vetlanda kunde vinna komfortabe­lt med 5-1.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TRÖSTMÅLSK­YTT. Mikko Lukkarila spräckte David Borvalls nolla när han reducerade till 1-3 i den andra halvleken, men några fler Ifk-mål blev det inte och Vetlanda kunde vinna komfortabe­lt med 5-1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden