Ttela

TBOIS är fortfarand­e i farozonen

Matchfakta

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns BOIS riskerar fortfarand­e negativt kval efter att ha förlorat borta mot Ahlafors med 2-1 samtidigt som bottenkonk­urrenten Lärje/angered besegrade Svane med samma siffror.

Med fem minuter kvar av lördagens division 3-spel var TBOIS på god väg mot ett förnyat division 3-kontrakt. Själva hade man 1-1 borta mot Ahlafors och därmed den poäng som krävdes för att kunna slappna av inför den avslutande omgången. Dessutom hade Lärje/ Angered, som var piskat att vinna för att sätta press på TBIS, endast 1-1 i sin match borta mot IK Svane.

När båda matcherna var slut var det dock inte direkt några jubelscene­r i Tbois-lägret. I sin egen match gick man bort sig efter en frispark och fick se Ahlafors pricka in segermålet i den 87:e matchminut­en. När Lärje/angered dessutom prickade in 2-1 med matchens sista spark, höll man liv i kampen om att undvika kval till division 4. Ahlafors-trollhätta­ns BOIS 2-1 (1-1) Målen: 0-1 (9) Rasmus Larsson, 1-1 (35) Hamdan Ramdan, 2-1 (87) Mohamad Abdulrazek.

– Det är små marginaler, några minuter innan Ahlafors gör 2-1 på oss, har vi ett jätteläge att själva ta ledningen, berättar Tbois-tränaren Andreas Wingård, som dock skyller den uteblivna glädjen på sitt eget lag.

– Vi kommer inte upp i nivå i dag och får faktiskt skylla oss själva.

Gästerna kan dock inte skylla på starten, redan efter nio minuter tog man ledningen efter en mönsterkon­tring där Rasmus Larsson agerade exekutör.

– Våra första 20 minuter är jättebra. Därefter var det ingen höjdare, säger Wingård, vars lag behöver ta minst en poäng i serieepilo­gen hemma mot redan nedflyttad­e Svane förutsatt att Lärje Angered vinner sin match mot Landvetter.