Ttela

Eklind med när GBK vann stort

- TONI ANDERSSON

Gripen Trollhätta­n BK plågas av sjukdomar och en i grunden tunn trupp. Därför har operation ”övertala Eklind” inletts sedan en tid tillbaka.

I lördagens träningsma­tch mot norska Stabaek i Sparbanken Lidköping Arena, Gbk-seger med 13-3 (5-0), gjorde Tony Eklind comeback i Gbk-dressen.

Den vindsnabbe och mycket målfarlige anfallaren lade ju av inför förra säsongen, men kan nu vara på väg tillbaka.

– Vi hoppas förstås på Tony. Han har varit med på några träningar och känt på det och till den här matchen passade det bra att han spelade, sa Gbk-tränaren Peter ”Prinsen” Karlsson, som själv fanns på isen liksom assisteran­de tränaren Pär Fahlén.

– Det är förstås inte meningen att jag och Pär ska vara med, men vi har haft sjukstuga i truppen på sistone och det är anledninge­n till att vi spelade i dag.

Borta mot Stabaek var Marcus Hillukkala och Robin Karlsson, båda sjuka, samt Linus Rönnqvist som hade fått ledigt. 13 fullträffa­r mot norska mästarna, hur ska man värdera det?

– Jag vet inte riktigt, de saknade nog några spelare också. Men för oss var det skönt att få spela ut lite, att göra många mål. Vi hade ju problem med det både mot Nitro Nora och Nässjö förra helgen, konstatera­de Peter Karlsson.

Tony Eklind har uppenbarli­gen konservera­t målformen sedan senast det begav sig i svartgult, fyra mål blev hans facit. Men än värre i det avseendet var Mattias Wenstedt med fem fullträffa­r.

Övriga Gbk-mål gjordes av Niklas Holopainen 2, Adam Blomster och Andreas Eriksson.

”Tony har varit med på några träningar och känt på det” PETER KARLSSON, tränare i Gripen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden