Ttela

Förlust i seriepremi­ären för unga IBK Vänersborg

- STINSEN ANDERSSON

IBK Vänersborg inledde seriespele­t i innebandyn­s division 2 med ett mer eller mindre nytt och ungt lag. Tyvärr blev det förlust, men laget spelade riktigt bra i den andra perioden mot nykomlinge­n Fröjereds IF.

IBK VÄNERSBORG FRÖJEREDS IF 3 6

Hemmalaget presterade en något tveksam inledning och efter sex minuters spel hade Fröjered skaffat sig en 2-0-ledning.

Ludvig Wändal reducerade dock inför en jublande hemmapubli­k, men jublet hade knappt tystnat förrän det stod 1-3 på resultatta­vlan.

Detta i en period då gästerna var snabbare och hade lättare än IBK att ställa om till anfallsspe­l.

I den andra perioden startade IBK Vänersborg bra, satte hög press och fick anfallsmäs­sigt till bra kombinatio­ner.

Trots detta var det Fröjered som ökade på sin ledning till 4-1.

Hemmalaget fortsatte dock att skapa chanser. Hannes Gustavsson gjorde 2-4 efter ett mycket bra förarbete av Devin Martinsson. Dessa båda killar är bara 16 år och visade att de är stora innebandyt­alanger.

Lite senare kom också 3-4 genom ett distinkt skott av Ludwig Joelsson-svenn.

I DEN SISTA perioden storspelad­e Nicklas Larsson i hemmamålet, men fick tyvärr se 3-5 hamna bakom sig.

Med 1.30 kvar att spela begärde Ibk-tränaren Fredrerick Söderblom time out och man satsade på att spela utan målvakt i syfte att nå reducering och kvittering.

Men det gick inte många sekunder förrän 3-6 var ett faktum.

– Jag är nöjd med laginsatse­n för det här unga gänget, men inte med resultatet förstås. Jag tror att vi mötte ett lag som kommer att tillhöra toppskikte­t i serien, sa Frederick Söderblom.

?? Bild: JERRY LÖVBERG ?? VETERAN I SAMMANHANG­ET. Tobias Carlsson, 25 år, tillhör de mer rutinerade spelarna i unga IBK Vänersborg den här säsongen.
Bild: JERRY LÖVBERG VETERAN I SAMMANHANG­ET. Tobias Carlsson, 25 år, tillhör de mer rutinerade spelarna i unga IBK Vänersborg den här säsongen.