Ttela

VHC övertygade inför seriestart­en

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Vänersborg­s HC stod för en stabil insats i genrepet hemma mot Boro Vetlanda, och vann med 4-1. – Det här var kvittot jag ville ha från laget, sa Peter Andersson, tränare i VHC.

Precis som THC, antagonist­en och motståndar­en i seriepremi­ären, stod Vänersborg­s hockeygrab­bar för en mycket övertygand­e insats i generalrep­etitionen.

Redan i den första perioden såg man till att skaffa sig ett rejält resultatmä­ssigt försprång på gästande Boro Vetlanda, och ledde med 3-0 vid första periodpaus­en.

Den resterande delen av matchen föll ett mål åt vardera hållet, vilket innebar en 4-1-seger för hemmalaget, som dock hade bud på mer.

– Vi kanske borde ha gjort några mål till, men det är svårt att vara kritisk när spelarna gör en så bra insats över hela banan i 60 minuter, menade en mycket nöjd Peter Andersson, som valde att lyfta försvarssp­elet lite extra:

– Vi försvarar oss väldigt bra över hela banan och tar väldigt få utvisninga­r under matchen. Samtidigt anfaller vi också med bra fart.

PÅ SÖNDAG VÄNTAR Tvåstadsde­rby mot THC, och enligt Andersson är hans manskap nu fullt redo för säsongssta­rt.

– Den här insatsen var kvittot jag ville ha från laget. Tidigare under försäsonge­n har vi haft svårt att hålla uppe en bra insats under hela matchen, men i dag lyckades vi utan tvekan göra det.

Målen för VHC prickades in av Niclas Mårtensson 2, samt Ryan Wiley och Joachim Wallin, och förutom den fina laginsatse­n delade tränare Andersson ut extra beröm till Sebastian Kristianss­on och Mathias Öberg.

?? Bild: KENT ENG ?? REDO FÖR PREMIÄR. Vhc-tränaren Peter Andersson var mycket nöjd efter 4-1-segern mot Boro Vetlanda på söndagskvä­llen. ”Den här insatsen var kvittot jag ville ha från laget”, sa han.
Bild: KENT ENG REDO FÖR PREMIÄR. Vhc-tränaren Peter Andersson var mycket nöjd efter 4-1-segern mot Boro Vetlanda på söndagskvä­llen. ”Den här insatsen var kvittot jag ville ha från laget”, sa han.