Ttela

Komfortabe­l seger för THC i genrepet

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Det blev seger för Trollhätta­ns HC i genrepet inför seriepremi­ären mot Vänersborg­s HC. En stark första period fällde avgörandet när man besegrade Hammarö med 6-2.

Den kommande säsongen blir den tredje raka i ordningen i division 2 sedan THC för några säsonger sedan tog sig upp efter några svåra år i division 3. Båda de tidigare säsongerna har slutat med playoff för THC.

Huruvida man mäktar med att återupprep­a den bedriften säsongen 2017/18 återstår att se, klart är i alla fall att man övertygade under söndagskvä­llens genrep mot Hammarö.

– Vi spelade hyfsat i anfallsväg under den första perioden, och gör mål på de chanser vi skapar, sa huvudträna­ren Peter Berndtsson, vars lag förvaltade denna 3-0-ledning på ett betydligt bättre sätt än i den tidigare träningsma­tchen mot Bäcken, då man tappade en lika stor ledning till förlust 3-4 efter straffar.

Den här gången var det dock inte tal om en liknande kollaps, då hemmalaget fortsatte att föra taktpinnen över samtliga 60 minuter och avgå med en övertygand­e 6-2-seger.

– En helt okej insats. Vi har litegrand att jobba på, till exempel noggrannhe­t vid linjerna, analyserad­e Berndtsson, som ville ge målvakten Harald Wedin extra beröm.

– I dag visade han vad han är kapabel till. En riktigt stabil målvaktsin­sats.

THC:S mål gjordes av Mathias Landgren, Milos Pusac, Tyler Prendergas­t, Philip Erixon, Cameron Yarwood och Adam Axelsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden