Ttela

Mikael visade styrka i de tuffa stigningar­na

- HASSE SJÖGREN

Lidingölop­pets tremil avslutas med tuffa stigningar, men det var där Mikael Ekvall visade styrka. – Jag fick ny energi där och kände att jag närmade mig de som var framför, sa Mikael, vars avslutning tog honom upp på prispallen.

För maratonduo­n Mikael Ekvall och Daniel Berggren blev årets lopp över 30 kilometer en framgångss­aga. Via en stark avslutning tog sig Mikael upp på en tredjeplat­s, och klockades för 1.40.13, medan Daniel imponerand­e med en sjätteplat­s på 1.44.14.

– Jag hade det väldigt tungt i början, trots att det gick ganska långsamt, så det var först under sista milen som jag kände att det börja kännas bra igen. Jag fick höra att jag inte hade så långt fram till tredjeplat­sen, och när jag väl kom ikapp så körde jag på direkt och fick en lucka, sa Ekvall.

Han tittade sig lite ängsligt om några gånger på upploppet, men det var aldrig någon fara att kenyanen John Musee skulle närma sig.

FYRA MINUTER SENARE överraskad­e Daniel Berggren, precis som Ekvall i Strömstads LK, med att springa in som sexa i loppet.

– Jag ville så gärna göra under 1.44, men det gick inte, sa Daniel, som hade kört på ganska nära inpå helgens lopp.

En riktigt bra insats av Daniel som nu kör vidare mot en höstmara i Frankfurt, och kan han hålla samma form eller kanske till och med vässa den något, så kan det säkert bli en riktig trevlig Tysklandsr­esa i slutet av nästa månad.

Det gör att Ekvall och de andra i Strömstads LK får klara sig utan Daniel på terräng-sm.

Segrare i herrarnas 30 kilometer gjorde Turebergs Napoleon Solomon på 1.38.47 och damsegrare på samma distans var Maria Larsson, Örgryte IS, med 1.55.19.

OCH PÅ HALVA distansen så var Peter Gross tillbaka på ”Ön”, där han för tio år sedan vann just 15 kilometer i M22-klassen. Nu blev det en fin tiondeplat­s i seniorklas­sen.

– Det var kul att springa ett stort lopp igen, det var ett tag sedan, sa Peter, som verkligen kunde vara nöjd med sin insats.

Vann loppet i överlägsen stil gjorde David Nilsson, Högby, på 47.15.

Efter att laddat upp med att stå på mässan och propagerat för Kraftprove­t 2018 sprang Per Strömberg (TIF) ett riktigt bra millopp.

Han slutade på 14:e plats med tiden 45.44 i M60, och funderar nu på att ta upp sina gamla specialgre­n höjdhopp förutom att tävla i långlopp, i sin ungdom gjorde han över två meter.

Årets lopp var den 53:e upplagan av Lidingölop­pet, och det var som vanligt Grönsta Gärde som tog emot alla löpare, där deltagarna fick springa in under den för ändamålet uppbyggda målportale­n av modellen gigantisk.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN DECA TEXT&BILD ?? MOT PALLEN. Mikael Ekvall var stark i slutet av Lidingölop­pet, och tog sig via en stark avslutning upp på prispallen som trea. På upploppsra­kan kunde Strömstad-löparen, med rötterna i Vänersborg, konstatera att John Musee, Kenya, inte utgjorde något hot mot tredjeplat­sen.
Bild: HASSE SJÖGREN DECA TEXT&BILD MOT PALLEN. Mikael Ekvall var stark i slutet av Lidingölop­pet, och tog sig via en stark avslutning upp på prispallen som trea. På upploppsra­kan kunde Strömstad-löparen, med rötterna i Vänersborg, konstatera att John Musee, Kenya, inte utgjorde något hot mot tredjeplat­sen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden