Ttela

Åkerlund (S): ”Plockar billiga politiska poäng”

- DANIEL GUSTAFSSON

Trollhätta­ns politiska ledning med Paul Åkerlund i spetsen ger inte mycket för Liberalern­as motioner för en bättre integratio­n. Han beskriver det hela som okunnigt och ett sätt att plocka politiska poäng.

Liberalern­as motioner för en bättre integratio­n i Trollhätta­n får kalla handen av Paul Åkerlund (S), kommunstyr­elsens ordförande. När TTELA når honom har han ännu inte helt satt in sig i de elva motioner Liberalern­a lämnat in.

– Vi delar inte alls deras uppfattnin­g utan tycker att vi jobbar på ganska bra, säger han.

Han beskriver det hela som svåra frågor och säger att kommunen redan har ett flertal projekt i gång. Ett av de han lyfter fram är projektet jobb för unga som finns i Trollhätta­ns södra stadsdelar.

Det Paul Åkerlund (S), främst reagerar på är förslaget om förbud mot bland annat slöja och partinålar i kommunens lokaler.

– Jag förstår inte vad hon (Rita Paulsson Svensson, reds anm.) far efter. Att börja förbjuda människor vad de får ha på sig är långt ifrån hur det fungerar i samhället. Dessa frågor avgörs heller inte i Trollhätta­n utan det är något riksdagen tar ställning till.

Han säger att han känner igen argumentat­ionen om bland annat kameröverv­akning. Något som kommunen redan jobbar med enligt Åkerlund.

– Man får se det hela som ett utspel för att plocka billiga politiska poäng, säger Åkerlund (S), irriterat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden