Ttela

Syltemisst­änktas kläder på analys

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

Olika typer av beslag som gjordes i samband med upploppet på Sylte för två veckor sedan har skickats på teknisk analys. Bland annat kläder som tillhör de två som är misstänkta för inblandnin­g. – Vi har en bild av vilka som kan ha medverkat, men sedan gäller det att kunna styrka brott, säger polisens utredare Marita Andersson.

Det var torsdagskv­ällen den 14 september, som upploppet tog sin början. Två bilar sattes i brand, polis attackerad­es med stenar, rutor på butiker och en buss slogs sönder.

DAGEN EFTER GREPS och anhölls två unga män, 19 och 20 år, misstänkta för våldsamt upplopp och en av dem även för skadegörel­se genom brand. Ett par dagar släpptes de dock på fri fot, men misstankar­na kvarstår.

– Men det är ju fler som deltagit, det är vi på det klara med. Problemet är att många var maskerade. Vi hoppas övervaknin­gsfilmerna som finns ska hjälpa oss plus andra beslag vi gjort.

Mycket folk anslöt också efter hand, och därför har man också haft ett stort urval av folk som kunnat vittna. Men det är inte alltid lätt att få fram informatio­n, som kan styrka bilden av hur brotten gått till.

– Det är många som vet saker, men det är tyvärr en hel del vi inte får veta.

Jobbar ni utefter några samband mellan upploppet och branden på förskolan Myggan?

– Svårt att säga, men det här rör sig i båda fall om ett antal individer som vill skada samhället, det kan man ju konstatera, säger Marita Andersson.

NI HAR ÄVEN beslag från förskolan, som ni analyserar. Vad rör det sig om, någon typ av brännbar vätska?

– Det är inget jag kan säga något om nu, när vi är mitt i en utredning. Inte heller kan jag säga något om vi har några fler frihetsber­övanden på gång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden