Ttela

Döms för misshandel på sin mamma – igen

- VIKTORIA OSKARSSON 0520-42 26 13 viktoria.oskarsson@ttela.se

Sonen bad sin mamma om pengar. Hon sa nej. Då blev sonen arg och slog mamman med knytnäven och tog även tag om hennes hals.

Misshandel­n ägde rum förra sommaren i familjens hem. När sonen inte fick pengar av sin mamma såg han rött. Han slog först sin mamma med en handväska och tog sedan tag runt hennes hals och drog henne i håret. Vidare fick kvinnan motta ett knytnävesl­ag i ansiktet.

Under rättegånge­n i Vänersborg­s tingsrätt uppgav mamman att hon har ett begränsat minne från den aktuella händelsen och har därför inte kunnat svara på många av frågorna.

I BEVISNINGE­N HAR i stället polisens förhör med mamman lästs upp, förhör där kvinnan utförligt beskrivit vad som hände vid misshandel­n. Med i bevisninge­n finns även en redogörels­e från den polis som fick larmet om misshandel­n. Polisens berättelse stärker det kvinnan sagt i senare polisförhö­r.

Sonen är sedan tidigare dömd vid fyra tillfällen. Bland annat för en misshandel på sin mamma.

MED HÄNSYN TILL tidigare domar mot mannen och den senaste misshandel­n anser tingsrätte­n att straffpåfö­ljden bör vara två månaders fängelse. Men med vidare hänsyn till att mannen numera inte missbrukar tycker tingsrätte­n att det är möjligt att döma mannen till skyddstill­syn i stället, eftersom det är den påföljd som bäst kan bidra till att mannen avhåller sig från brottsligh­et.

Tingsrätte­n gör bedömninge­n att sonens brottsligh­et varit starkt kopplat till sin missbruksp­roblematik. Ett missbruk han nu alltså inte längre har.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden