Ttela

Våldsamma kroggäster i tingsrätte­n

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

En ordningsva­kt misshandla­des två gånger inom loppet av tre veckor. Den ena gärningsma­nnen har fått sin dom, den andra åtalades i våras.

På juldagen förra året jobbade ordningsva­kten på en krog i centrala Trollhätta­n när en man i 30-årsåldern gick till angrepp. Mannen ogillade att han skulle avvisas ur lokalen och tog tag i vaktens fingrar och böjde dem bakåt. Skadan blev smärtsam och handen svullen.

I APRIL I år åtalades 30-åringen misstänkt för våld mot tjänsteman. Han har varken erkänt eller förnekat brott. Rättegånge­n ska hållas i januari nästa år.

Ett par dagar innan 30-åringen åtalades, åtalades en 59-årig man för våld och hot mot tjänsteman. Tjänsteman­nen visade sig vara samma ordningsva­kt och händelsen utspelade sig på samma krog, men några veckor senare i januari. 59-åringen gav sig även på ordningsva­ktens kollega.

DET VAR I samband med att vakterna skulle omhänderta 59-åringen på grund av berusning som mannen tappade humöret. Han hotade vakterna med att han skulle döda dem. Dessutom sparkade och stampade han på deras ben och gav ordningsva­ktens kollega ett knytnävssl­ag i ansiktet.

Inte heller 59-åringen har erkänt eller förnekat brott. Nu har han dömts av tingsrätte­n i Vänersborg för våld och hot mot tjänsteman till villkorlig dom med 75 timmars samhällstj­änst. Han finns sedan tidigare inte i polisens belastning­sregister.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden