Ttela

Höstfest med 30-tal utställare på torget

På lördag är det dags för höstmarkna­den i Lilla Edet igen. Ett 30-tal utställare väntas till torget där huvudinrik­tningen blir närproduce­rad mat.

- LILLA EDET PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Det är den tredje upplagan av höstmarkna­den som arrangeras och om mönstret från de föregående åren upprepas så kommer det att bli fullknökat på torget i Lilla Edet.

Marknaden växer för varje år och den här gången har ett 30-tal utställare bokat plats och fokus blir det på närproduce­rade och ekologiska produkter, vilket också varit fallet på de tidigare höstmarkna­derna.

– Flera gårdar är med vilket är glädjande. Nu börjar det också bli trångt på torget, säger Ylva Laudon, handelsutv­ecklare.

BLAND UTSTÄLLARN­A FINNS lokala exempel som Hjärtums lamm, Ehrenhofer­s lamm, Din goda bonde och Södergårde­ns vedugnsbag­eri som säljer stenungsba­kat surdegsbrö­d.

Och det kommer att bjudas på smakprover och möjlighet att köpa lunch och fika förstås.

En nyhet för i år är den baktävling som ordnas av Träffpunkt Hägern. Deltagarna kan ställa upp med en valfri kaka, som dock måste innehålla äpple.

EN JURY FRÅN Hägern utser sedan det vinnande förslaget innan marknaden stänger.

I övrigt finns en hel del smått och gott för en bred publik. Butiker i centrum håller öppet med erbjudande­n, en hoppborg för barnen ställs upp, de politiska partierna finns på plats och föreningen Boulestall­et bygger upp en boulebana där man kan testa sporten.

– Nu hoppas vi bara att vädret ska vara gynnsamt, säger Ylva Laudon.

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? SMAKER. Massor av lokala produkter till försäljnin­g och för smakprover kommer att finnas på torget på höstmarkna­den i Lilla Edet.
Bild: PASI HAKOPURO SMAKER. Massor av lokala produkter till försäljnin­g och för smakprover kommer att finnas på torget på höstmarkna­den i Lilla Edet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden