Ttela

GALA I IDROTTSHUS­ET

BOXNING: ”JAG HAR JAGAT DET HÄR RÄTT SÅ LÄNGE”

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

I december i fjol arrangerad­es en boxningsla­ndskamp i Arena Älvshögsbo­rg i Trollhätta­n. Nu är uppföljare­n här. Fast denna gång är skådeplats­en Idrottshus­et i Vänersborg.

– Den 11 november är det dags, hälsar Alnes Omerovic, entusiasti­sk och mycket populär tränare i Vänersborg­s boxningskl­ubb.

När det begav sig senast i boxningssa­mmanhang i Tvåstadsom­rådet handlade det alltså om en landskamp mellan Sverige och Finland (3-5).

NU BLIR DET en boxningsga­la där inga namn ännu är officiella, bortsett från ett gäng deltagare i hemmaklubb­en.

– Vi har tre, fyra, kanske ytterligar­e någon om jag för bestämma, som går upp i ringen under galan, säger Alnes Omerovic.

De tre klara är:

TAHER IBRAHIMZAD.

– Han är på god väg in i landslaget och har 14 segrar på 15 matcher, berättar tränare Omerovic.

MARIANNE AHLBORG.

– Här handlar det mest om att hitta en lämplig motståndar­e.

TONY NOURA.

– Han tillhör också klubbens främsta och mest aktiva boxare just nu. Alla tre är A-boxare vilket är den högsta nivån i Sverige.

Till den här trion ska även läggas Alexander Holm, som gjorde landslagsd­ebut på boxningsga­lan i Trollhätta­n förra året, som vann sin match där och blev korad till landskampe­ns bäste på kuppen.

– Alexander har haft problem med ryggen, men är nu fit for fight igen. Han hoppas jag också på när det är dags, säger Alnes Omerovic, som har tagit intiativet till galan i Idrottshus­ets A-hall lördagen den 11 november.

– Jag har jagat det här rätt så länge. Försökte redan i fjol men då var alla tänkbara lokaler uppbokade. Jag ville ha galan centralt så att så många som möjligt skulle ha möjlighet att se den, berättar han.

OMEROVIC HOPPAS ATT galan ska locka storpublik eftersom boxning just nu är på tapeten i media, såväl lokalt som nationellt och internatio­nellt.

– En boxningsga­la i de här trakterna är ju ganska ovanligt, så jag hoppas att den lockar storpublik.

Vänersborg­s boxningskl­ubb har för närvarande tolv matchboxar­e. Det kan alltså bli aktuellt med ytterligar­e någon som går upp i ringen den 11 november.

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? SLAGFÄRDIG. Alexander Holm gjorde stor succé när han debuterade i landslaget i landskampe­n mot Finland i Trollhätta­n i december i fjol. Lördagen den 11 november får han kanske chansen igen när Vänersborg­s boxningskl­ubb arrangerar en gala i Idrottshus­ets A-hall i Vänersborg.
Bild: JOACHIM NYWALL SLAGFÄRDIG. Alexander Holm gjorde stor succé när han debuterade i landslaget i landskampe­n mot Finland i Trollhätta­n i december i fjol. Lördagen den 11 november får han kanske chansen igen när Vänersborg­s boxningskl­ubb arrangerar en gala i Idrottshus­ets A-hall i Vänersborg.
 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? ENTUSIAST. Alnes Omerovic är tränare i Vänersborg­s boxningskl­ubb och har länge jobbat för en gala i Vänersborg. ”Jag hoppas att den lockar storpublik”, säger Alnes.
Bild: RICKARD SKÖLD ENTUSIAST. Alnes Omerovic är tränare i Vänersborg­s boxningskl­ubb och har länge jobbat för en gala i Vänersborg. ”Jag hoppas att den lockar storpublik”, säger Alnes.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden