Ttela

VHC:S Rone lovar att det kommer mera ...

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

”Att ”Durra” tog sig tid och åkte till Karlstad gjorde mig intressera­d”

PONTUS RONE Ny i Vänersborg­s HC

Pontus Rone toppar redan poängligan i Vänersborg­s HC. Ändå har vi inte sett det bästa än. – Jag tycker att jag kan bidra med mer, säger den 24-årige värmlännin­gen.

VHC har en tradition med spelare från Viking i Hagfors genom åren, det som började med Duane Smith har sedan fortsatt med namn som Jörgen Jansson, Peter Norberg och Anders Persson för att nämna några.

Men att Pontus Rone hamnade i Vänersborg var mer av en tillfällig­het.

– Jag och Duane (dåvarande tränaren Duane Smith) åkte till Värmland för att spana in R.J. Reed, en hårdskjuta­nde kanadensar­e i IFK Munkfors, när de mötte Viking, säger VHC:S klubbchef Patrik Duretic.

Men det var snabbskrin­naren Rones insats som fastnade på näthinnan, och när förre Vhc-spelaren Anders Persson efter säsongen hörde av sig och sa ”bara så du vet, Rone är ledig” slog Duretic till direkt.

Ett snabbt möte på Pitcher´s i Karlstad, Pontus tog en paus från det barndop han var gäst på, sedan var de överens.

– Att ”Durra” tog sig tid och åkte till Karlstad gjorde mig intressera­d, säger Rone. URSPRUNGLI­GEN ÄR PONTUS från IFK Munkfors, och det betyder att han har samma moderklubb som 2/3-delar i det som var ”Jönssonlig­an” i Färjestad: Peter Nordström och Pelle Prestberg.

Och Rone fick tidigt chansen hemma i Munkfors, lirade i ettan redan innan han fyllt 20, och har sedan dess gjort 167 poäng på 99 matcher i tvåan. Ett facit som ger honom ett snitt på 1,68.

– Som ung var jag ganska liten men sedan växte jag till mig, och nu när bitarna i livspussle­t ramlat på plats har det blivit mer fokus på hockeyn, förklarar han.

Tränaren Peter Andersson har valt att placera Rone tillsamman­s med Markus Twillman och Niklas Norin, och Pontus trivs med sällskapet:

– Det är en bra mix, det känns som att vi är kompletta.

Fotnot: Under försäsonge­n har Pontus Rone svarat för 10 poäng (5+5), och med det toppar han också den interna poängligan.

 ?? Bild: ULF THURESSON ?? HITTAT SIN PLATS. Pontus Rone har funnit sig väl tillrätta i Vänersborg­s HC efter flytten från Viking i Hagfors. Fem mål och fem assist gör att han toppar interna poängligan efter försäsonge­n.
Bild: ULF THURESSON HITTAT SIN PLATS. Pontus Rone har funnit sig väl tillrätta i Vänersborg­s HC efter flytten från Viking i Hagfors. Fem mål och fem assist gör att han toppar interna poängligan efter försäsonge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden