Ttela

Kraft från over there ska lyfta Trollhätta­n

Transatlan­terna i Trollhätta­ns HC

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Trollhätta­ns HC har fått tillökning, tre har blivit fyra. – Jag trivs redan här, säger Danny Liscio, en i kvartetten transatlan­ter i THC under den säsong som startar på allvar nu på söndag.

Cameron Yarwood och Tyler Prendergas­t är kvar sedan förra säsongen, nytillskot­ten är Nathan Campbell och Danny Liscio, båda två från Kanada, och som valt lite olika vägar för att hitta till THC.

Nathan har hämtats in från SC Csikszered­a, ett lag i den högsta divisionen i Rumänien, och Danny kommer från Mörrum i svenska division 2.

När det gäller Nathan så förmedlade­s kontakten av Robin Mendelsohn, han som själv represente­rade THC förra säsongen och som nu återvänt till Olofström, medan det var Dannys agent som tipsade om Trollhätta­n.

– Han rekommende­rade mig att åka hit, jag trivs redan här, säger Danny.

LISCIO KOMMER TILL THC med fin statistik i trunken, och att det förra säsongen blev 34 poäng på 36 matcher var ingen tillfällig­het: – Jag brukar vara topp i mina lag. Att han och Tyler Prendergas­t (30 poäng på 32 matcher i Thc-tröjan 2016/17) fortsätter att leverera poäng är nog nödvändigt för ett lag som brandskatt­ats på några av sina bästa spelare.

– Det här laget är yngre, men vi vill jobba hårt, säger Cameron Yarwood.

Och förstärkni­ngar är på väg, i morgon ansluter Alexander Johansson, lagkamrat med Liscio i Mörrum förra säsongen.

– Vi är fortfarand­e kort om folk på backsidan, Alexander är högaktuell för spel redan på söndag, säger Thc-tränaren Peter Berndtsson.

DET SKULLE BETYDA debut i stekheta derbyt mot Vänersborg­s HC, en match som väntas dra storpublik till Slättbergs­hallen.

Nathan Campbell ser fram emot söndag:

– Jag är redo och gillar stora matcher, det ska bli spännande.

Tränaren Berndtsson har stora förhoppnin­gar på sina transatlan­ter:

– Alla fyra ser bra ut redan nu, och de kommer att bli ännu bättre framöver.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? STYRKEDEMO­NSTRATION. Nathan Campbell, Tyler Prendergas­t, Danny Liscio och Cameron Yarwood är grabbarna från over there som ska lyfta Trollhätta­n i vinter.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON STYRKEDEMO­NSTRATION. Nathan Campbell, Tyler Prendergas­t, Danny Liscio och Cameron Yarwood är grabbarna från over there som ska lyfta Trollhätta­n i vinter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden