Ttela

Nya, unga Ladies laddade för ettan

- JOHANNA JOSEPHSSON johanna.josephsson@ttela.se

De är unga och de är nykomlinga­r. På söndag är det seriestart för Trollhätta­ns HC Ladies. Skådeplats­en är Slättbergs­hallen och för motståndet står Linköping HC:S andralag.

Senast THC Ladies spelade match tillsamman­s var i början av september. Då vann de finalen i Trollhätta­n hockey trophy mot Småland med 1-0. Sedan dess har tjejerna laddat för seriestart med sina respektive pojkwwlag.

– Men vi har haft sju träningsma­tcher under försäsonge­n vilket är väldigt bra för att vara ett damlag. Så vi är väl förberedda inför säsongen, säger Kent-arne Svensson, tränare THC Ladies.

Förra säsongen vann Ladies division 2 och tog klivet upp i damettan. Och på söndag är det alltså dags för seriestart hemma mot Linköping HC:S andralag.

– Det ska bli jättekul, är taggad på att säsongen ska dra igång igen, säger 13-åriga Maja Svensson, som till vardags spelar med THC:S 03:or.

När det gäller motståndar­na Linköping har de redan hunnit spela en match i serien, då mot toppfavori­ten IF Troja/ljungby där man fick med sig en poäng. Men Ladies är redo att ge dem en match.

– Vi är ju ett ungt lag, men vi tränar mycket och känner varandra väl. Gör vi en bra match, så tror jag vi har chans att ta poäng, säger Maja Svensson.

Hon är back i det unga lag som kommer åka ut på isen i Slättbergs­hallen på söndag, snittålder­n är under 16 år.

– Men det är inget man ser på isen mer än att det kanske saknas lite rutin. Men alla är väldigt vältränade och bra skridskost­arka. Och konditions­mässigt tror jag att vi ligger väldigt bra med, vi har hög fart. Vad har ni för förväntnin­gar på säsongen?

– Med tanke på att det är vårt första år i division 1 så vill vi etablera oss, se och lära. Vi kommer att försöka vinna varje match, men har ingen press på oss. Sedan får vi bygga vidare inför nästa säsong.

 ?? Bild: THOMAS EDERBY ?? GEMENSKAP. Hanna Thuvik, Emelie Sahlé, Nora Oskarsson och Maja Svensson ska tillsamman­s med resten av THC Ladies försöka etablera laget i damettan.
Bild: THOMAS EDERBY GEMENSKAP. Hanna Thuvik, Emelie Sahlé, Nora Oskarsson och Maja Svensson ska tillsamman­s med resten av THC Ladies försöka etablera laget i damettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden