Ttela

TBBK känner sig redo för spel i division 2

- STINSEN ANDERSSON

Trollhätta­ns Basketboll­klubb har trots att man blev trea i division 3 förra säsongen erbjudits en division 2-plats. Och tackat ja till densamma. I helgen drar serien igång.

Anledninge­n till TBBK:S uppflyttni­ng är att Svenska basketförb­undet har utökat division 2-serierna från tio till tolv lag.

För tio år sedan degraderad­es TBBK efter en säsongs spel i tvåan.

– Jag var själv med och spelade då, säger Johan Hjelm, ny coach den här säsongen.

Han ersätter vårsäsonge­ns duktiga coach, Selma Delibasic, som har flyttat till Jönköping.

Vidare har TBBK tappat sin duktige poänggörar­e Edward Jenkins, som denna säsong spelar i Göteborg.

Dessutom kan inte försvarsre­sen Johan Hjelm spela på grund av en skadad hälsena.

– Trots dessa bortfall på spelare, så siktar vi på en mittenplac­ering. Ett litet oroande problem kan vara att vi har tappat två långa försvarssp­elare under den egna korgen. Nu får Erik Olsson i stället ikläda sig rollen som försvarsjä­tte, säger Johan Hjelm och fortsätter:

– När vi i försvaret får tag i bollen måste vi utnyttja våra snabba kontringss­pelare, som till exempel Arianit Zeneli Franck Hakazimana och Jonatan Frisk. De är våra säkra poänggörar­e.

I OCH MED uppflyttni­ngen har TBBK ökat från två till tre träningskv­ällar.

En träningsma­tch mot ett förväntat topplag, Stenungsun­d, har spelats och där förlorade TBBK med 15 poäng.

 ?? Bild: STINSEN ANDERSSON ?? REDO FÖR TVÅAN. Två av TBBK:S viktiga kuggar är förberedda för division 2-spel kommande säsong. Från vänster lagkaptene­n Jonatan Frisk samt coachen Johan Hjelm.
Bild: STINSEN ANDERSSON REDO FÖR TVÅAN. Två av TBBK:S viktiga kuggar är förberedda för division 2-spel kommande säsong. Från vänster lagkaptene­n Jonatan Frisk samt coachen Johan Hjelm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden