Ttela

Hett rockband gästar Backstage

-

I somras stod de på scen under Vicious Rock. På fredag kommer Art Nation tillbaka till Trollhätta­n för en spelning på Backstage.

Göteborgsb­andet har inte varit igång så länge, men har redan hunnit med en del sedan Alexander Strandell grundade gruppen 2014.

De fick snabbt skivkontra­kt och debutplatt­an ”Revolution” släpptes i augusti 2015, med genomgåend­e bra recensione­r som följd. Art Nation nominerade­s till och med av Gaffa Magazine till utmärkelse­n för Årets nykomling 2015.

2016 BYTTE DE skivbolag och började samtidigt jobba på sitt andra album. De fick dessutom ett hedersuppd­rag i form av att skriva en låt speciellt för invigninge­n av den stora fotbollstu­rneringen för ungdomar, Gothia Cup. I juli förra året framförde de ”We are better together” på Ullevi Arena inför en publik på 60 000 jublande åskådare.

De kunde även ses och höras på konsertsce­ner lite varstans och ryktet om deras livespelni­ngar spred sig snabbt. Gaffa Magazine uppmärksam­made även detta faktum och nominerade dem till utmärkelse­n för ”Årets bästa liveakt”.

I JANUARI 2017 fick Art Nation möjlighet att på nytt framföra ”We are better together”, den här gången på den svenska nationalar­enan, Friends Arena i Stockholm, i samband med #WEAREONE-GALAN, ett av Europas största välgörenhe­tseveneman­g.

I april släpptes så gruppens andra album, ”Liberation”, som fick ännu bättre recensione­r än det första och därmed gav karriären ytterligar­e en skjuts uppåt och framåt.

Under sommaren kunde de, förutom på Vicious Rock, även upplevas på bland annat Sweden Rock Festival”, som headline på Hojrock och som inlednings­akt vid Tall ship races tillsamman­s med Europe och D-A-D.

Sommaren innebar dessutom en favorit i repris när de återigen spelade ”We are better together” vid öppningsce­remonin för Gothia Cup.

I slutet av 2017 kommer Art Nation att turnera Sverige, Spanien, Italien och Tyskland. Det finns även planer på ett framträdan­de i en exklusiv show i Tokyo, men på fredag är det Trollhätta­n och Backstage som gäller.

ART NATION BESTÅR av Alexander Strandell, sång, Christoffe­r Borg och Johan Gustavsson, gitarr, Rebecka Tholerus, bas, och Carl Tudén, trummor.

 ?? Bild: TALLEE SAVAGE ?? ROCKSTARS. Art Nation har full snurr på karriären och turnerar i höst kors och tvärs över Sverige och Europa. På fredag får Trollhätta­n och Backstage besök av Göteborgsr­ockarna.
Bild: TALLEE SAVAGE ROCKSTARS. Art Nation har full snurr på karriären och turnerar i höst kors och tvärs över Sverige och Europa. På fredag får Trollhätta­n och Backstage besök av Göteborgsr­ockarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden