Ttela

IFK UTAN CHANS I CUPPREMIÄR

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Nästan exakt på dagen för ett år sedan vann Sandviken i Svenska cupens gruppspel mot IFK Vänersborg med 4-0. Siffrorna var desamma i går, men redan i paus i den match som slutade 8-1 till Stålmännen. – Det är inte okej, sa IFK:S målskytt Mikko Lukkarila.

IFK började med att ge bort en hörna redan efter sex (!) sekunder, och även om det inte blev mål där så gav det en rekordtidi­g indikation på vad som väntade.

När Vänersborg gjorde misstag så straffades man omgående med baklängesm­ål, merparten av dem på lyft från Saik-spelare eller utkast från målvakten Joel Othén (4-0) till en fristående Christoffe­r Edlund, kanske världens bäste när det gäller att suga åt sig bollar i luften.

– Det är där vi förlorar matchen, på deras lyft. Han (Edlund) gör det bra, men så får det inte se ut, suckade Mikko Lukkarila.

TRÄNAREN ARI HOLOPAINEN var inne på samma linje:

– Individuel­la misstag, man tar inte sin markering.

Samtidigt som han ändå försökte hitta något positivt efter SAIK:S målkross:

– De gör sina mål på lyft, och skapar inte så mycket rent spelmässig­t.

Men det gjorde å andra sidan inte IFK heller, och det var förmodlige­n i ren frustratio­n som Joakim Hedqvist, i upptakten på andra halvlek, skickade iväg ett skott från så där 35 meter.

Inte ens Hedqvist trodde väl att han skulle kunna överlista Joel Othen från det avståndet ...?

NU DRÖJDE DET i stället ända till matchminut 57 (av de totalt 60) innan vi kunde notera IFK:S första avslut på mål (Lukkarila), och ytterligar­e två minuter innan samme Lukkarila fick spräcka nollan framspelad av Johan Koch.

Holopainen­s uppmaning till sina spelare inför lördagens fortsättni­ng (Broberg Söderhamn och Bollnäs) var enkel:

– Nu är det en självförtr­oendefråga också, det sitter i huvudet. Tänk inte så mycket, bara kör.

?? Bild: SIMON HASTEGÅRD ?? SEXMÅLSSKY­TT. Christoffe­r Edlund upplevde lite av lilla julafton redan i slutet av september i cupmötet med IFK Vänersborg. Edlund stod för sex av Sandvikens mål i den match som slutade 8-1.
Bild: SIMON HASTEGÅRD SEXMÅLSSKY­TT. Christoffe­r Edlund upplevde lite av lilla julafton redan i slutet av september i cupmötet med IFK Vänersborg. Edlund stod för sex av Sandvikens mål i den match som slutade 8-1.