Ttela

Kvinna död i husbrand

- VIKTORIA OSKARSSON 0520-42 26 13 viktoria.oskarsson@ttela.se LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

TROLLHÄTTA­N: En kvinna i 95-årsåldern hittades i en villa som på måndagen hade börjat brinna. Hon avled av sina skador.

En villa på Lextorp började brinna och rökfylldes på måndagsför­middagen. En kvinna i 95-årsåldern, som hittades i den rökfyllda villan, avled av sina skador. Vad som orsakade branden är ännu oklart.

Larmet om villabrand­en kom till räddningst­jänsten strax efter halv elva på måndagsför­middagen.

– Det är en omfattande brand, rökfyllt i hela huset, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Närf.

Inne i det brandhärja­de huset på Lextorp, i Trollhätta­n, var det en kraftig rökutveckl­ing.

– En person är påfunnen inne i huset och har tagits ut. Personen vårdades av ambulanspe­rsonalen och fördes sedan till sjukhus, säger Jonas Gustafsson.

Polisen kunde på måndagseft­ermiddagen bekräfta att en kvinna i 95-årsåldern var den som påträffade­s i villan och att hon avlidit av sina skador. Anhöriga är underrätta­de.

– Kvinnan står inte skriven på adressen, men har en anknytning till fastighete­n, säger Stefan Gustafsson, presstales­man på polisen Region Väst.

Räddningst­jänst från både Vänersborg och Trollhätta­n jobbade med att släcka branden i närmare en timme. Men vid klockan halv tolv var branden släckt.

– Branden är nu släckt och vi håller nu på att vädra ut för att försöka skapa en bättre miljö. Vi är kvar i kanske 20 minuter till. Polisen kommer spärra av det här huset, sa Jonas Gustafsson strax innan klockan 12 och fortsätter:

– Vi har i nuläget ingen bild av vart branden har startat.

Platsen har spärrats av och en teknisk undersökni­ng kommer göras under tisdagen. Hur omfattande de materiella skadorna är kunde inte polisen upplysa om på måndagkväl­len.

 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? VILLAN RÖKFYLLDES. En kvinna i 95-årsåldern omkom i den stora villabrand­en på Lextorp på måndagen.
Bild: CHRISTIAN FLODIN VILLAN RÖKFYLLDES. En kvinna i 95-årsåldern omkom i den stora villabrand­en på Lextorp på måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden