Ttela

Andreas är hemma igen

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

Smällen i söndagens hockeyderb­y renderade i en kraftig hjärnskakn­ing för Vänersborg­s HC:S Andreas Karlsson.

”En sådan tackling hör inte hemma på en hockeyplan” PATRIC DURETIC Klubbchef Vänersborg­s HC

Under söndagens derby mellan Trollhätta­ns HC och Vänersborg­s HC utsattes Vhc-spelaren spelare Andreas Karlsson för en ful huvudtackl­ing när spelet var avblåst. – Det är bland det värsta jag sett på en hockeyrink, säger VHC:S klubbchef Patric Duretic.

Det var i mitten av den tredje perioden som den heta stämningen på isen under tvåstadsde­rbyt gick överstyr.

Först knätacklad­e VHC:S Andreas Karlsson Thc-backen Nathan Campbell på ett otillåtet sätt, Campbell skadade sig och domaren Jan Byhlin uppmärksam­made situatione­n och blåste av spelet.

Det skulle senare visa sig att Byhlin var på väg att ge Karlsson matchstraf­f, men innan han hunnit så långt hade hemmalaget­s back Fredrik Samuelsson tagit full fart och huvudtackl­at Karlsson efter avblåsning­en.

KARLSSON FÖLL MOT isen och såg ut att ha knockats medvetslös.

– Det är bland det värsta jag har sett på en hockeyrink under alla mina år som verkande i sporten. Spelet är avblåst och Andreas har inte en chans att försvara sig mot tacklingen, hävdar VHC:S klubbchef Patric Duretic, som måndag förmiddag kunde meddela att Karlsson drabbats av en kraftig hjärnskakn­ing, men trots det var hemma från NÄL och ”mådde under omständigh­eterna bra”.

Duretic hoppas att Samuelsson nu får en lång avstängnin­g:

– En sådan tackling hör inte hemma på en hockeyplan, beteenden som detta måste stävjas. Jag hoppas att förbundet tar tag i detta, det är ett överfall.

THC:S assisteran­de tränare Pontus Nyberg kommentera­de händelsen till Ttela-sporten kort efter slutsignal­en:

– Det är givetvis olyckligt när spelare blir skadade, men ingen vill skada någon avsiktligt.

VHC-LEDNINGEN STÄLLER SIG också undrande till varför det inte fanns någon sjukvårdsp­ersonal på plats, då VHC:S huvudträna­re Peter Andersson samt Karlssons farbror tillsamman­s med THC:S arenaansva­rige Niclas Karlsson var de som fick ta hand om Andreas Karlsson på isen.

– Vi har två utbildade läkare i staben, och normalt är någon av dessa på plats, denna gång var dock den ena bortrest samtidigt som den andre hade jour. Detta var så klart mycket olyckligt, men jag tycker ändå att situatione­n löstes bra i slutändan, säger Niclas Karlsson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? LÄMNAR HALLEN. Andreas Karlsson blev utburen på bår under söndagens derby mellan THC och VHC för vidare färd till sjukhus, där man konstatera­de en kraftig hjärnskakn­ing.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE LÄMNAR HALLEN. Andreas Karlsson blev utburen på bår under söndagens derby mellan THC och VHC för vidare färd till sjukhus, där man konstatera­de en kraftig hjärnskakn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden